Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Muharrem İnce, Darıca'da esnaflarla buluştu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin programı kapsamında bugün Darıca'ya geldi.

Muharrem İnce, Darıca'da esnaflarla buluştu
30 Ocak 2023 - 14:57 - Güncelleme: 31 Ocak 2023 - 11:19
İlk olarak Darıca Çınaraltı meydanında esnafla buluşan İnce, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Gebze’de bir kafeye gelen Muharrem İnce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını eleştiren Muharrem İnce şunları söyledi: “103 gün sonra seçim var. Ne zaman olacak, erkendi, geçti, yaza, bahara, marta bir şey kalmadı 103 gün sonra seçim var. Dün Erdoğan’ın bir açıklaması var ‘Kronometreyi 2018’de sıfırlardık’ diyor. Yani 3’üncüye aday olmasıyla ilgili konuşuyor, Bu doğru bir yaklaşım değil. Yani yeni bir devlet mi kurdun da kronometreyi sıfırladın? Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden mi kurdun? Sıfırladığı çok şey var biliyoruz. Liyakati sıfırladın, yazılıda 90 alan 40 alıyor mülakatta eleniyor. Hukuku sıfırladın, adaleti sıfırladın sokakta bir Allah’ın kulu mahkemeye, yargıya güvenmiyor. Hazineyi sıfırladın eksi bakiye. Devletin itibarını yerle bir ettin, devletin hiçbir kurumuna güven kalmadı. Ne ÖSYM’ye güvenen var ne TÜİK’E güvenen var ne Merkez Bankası’na güvenen var. Gençlerin umudunu sıfırladın. Herkes yurtdışı hayali kuruyor. Eğitimi sıfırladın, tarımı sıfırladın, paraları sıfırladın. Tüm bunları sıfırladığın doğru ama kronometreyi sıfırlama hakkı sana verilmez. Bunları sıfırladı. Kronometre sıfırlanmadı maç bitmedi ama sen uzatmaları oynuyorsun. Seçimde sıfırlanacaksın bunu hepimiz biliyoruz”  

‘FETÖ’CÜSÜ, PKK’LISI, ATATÜRK DÜŞMANLARI HEPSİ DOLMUŞLAR İÇERİYE’
Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekiroğlu’nun sosyal medya paylaşımını üzerinden eleştirilerde bulundu. Partinin yanlış yolda olduğunu belirten İnce sözlerine şöyle devam etti: “Devrim kanunlarını kaldıracağız diyenler var. Türklüğü yok edeceğiz diyenler var. En son Atatürk’e ve İsmet Paşa’ya faşist diyen bir CHP milletvekili var. Utanmadan tweet’ini siliyor. Kıyamet alameti bunlar. Muharrem İnce CHP’den istifa etmiş, CHP milletvekili Atatürk’e ve İnönü’ye faşist diyor. Utanmadan bu adamı milletvekili yapıyorlar. Tekrar listeye koyarlarsa da şaşırmam. Atatürk’e faşist diyenler, Dersim katliamcısı diyenler, Mustafa Kemal diyenler, FETÖ’cüsü, PKK’lısı, Atatürk düşmanları ne kadar varsa hepsi dolmuşlar içeriye. Parsel parsel satın almışlar Atatürk’ün partisini. Yazıklar olsun” 

‘ERDOĞAN GİTMELİ AMA 6’LI MASA DA GELMEMELİ’
Konuşmasında Millet İttifakı’na da eleştirilerde bulunan İnce, ülkeye yeni bir umut gelmesi gerektiğini vurgulayarak “Gençlerin umudunu sıfırlayan, paraları sıfırlayan, hazineyi sıfırlayan, liyakati sıfırlayan, tarımı, eğitimi, paraları sıfırlayan Erdoğan gitmeli ama bu 6’lı masa da gelmemeli. Bunlarla da bir karanlığa sürüklenir Türkiye. Tarikatları eğitimlere verecekmiş, Türklüğü kaldıracakmış, devrim yasaları yok edecekmiş. Kafaya bakın. Sığınmacıları gönderemezsin diyor. Erdoğan ile de olmaz Erdoğan’ın eskileriyle de olmaz. Türkiye’ye yepyeni bir umut lazım” dedi.

‘BU OLANAKLAR BENDE OLSA YÜZDE 65 İLE ALIRIM SEÇİMİ’
Cumhurbaşkanlığı seçimine girdiği dönemde kısıtlı olanaklarla mücadele verdiğini şu an ifade eden İnce: “Ben dolar 4 lirayken aday oldum, Erdoğan’ı salladım. O zamanlar kendine güvenmeyenler dolar 19 lira olunca şu an kendine güvenmeye başladı. Ben 4 lirayken dolar Erdoğan’ı titrettim. Şu an bu olanaklar bende olsa yüzde 65 ile alırım seçimi” dedi. 

‘BÖYLE CUMHURBAŞKANI OLUR MU, SEKRETER Mİ BU?
6’lı masanın kararlarının yanlış olduğunu vurgulayan Muharrem İnce sözlerine şöyle devam etti: “Partili cumhurbaşkanıdır Erdoğan. Partili cumhurbaşkanı olmamalıdır. Cumhurbaşkanı partili olmamalıdır, ben seçilirsem Memleket Partisi’nden istifa edeceğim. Partili cumhurbaşkanı olmaz, doğru değil. Parti başkanının emrinde bir cumhurbaşkanı da olmaz. Böyle bir şey olabilir mi? Sizi aday yaptılar yüzde 50 artı 1 aldınız, seçildiniz. Gültekin Uysal imza at, Kemal Kılıçdaroğlu imza at, Meral Akşener imza at cumhurbaşkanı görev yapsın. Böyle cumhurbaşkanı olur mu, sekreter mi bu? Partili cumhurbaşkanı olmaz, parti başkanının emrinde bir cumhurbaşkanı da olmaz” 

‘6’LI MASAYA TEKRAR İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPIYORUM’
Seçim sırasında sandık güvenliği konusunda duyduğu endişeyi dile getiren Muharrem İnce “Seçim güvenliği ile alakalı 6’lı masaya çağrıda bulundum. Dedik ki bütün partileri çağırın 200 bin sandığı paylaşalım. Onlar diyor ki biz hallediyoruz. Vallahi yalan, billahi yalan. 2018’de de bana öyle söylemişlerdi 12 bin 843 sandığa gözlemci koymamışlar. Şu anda Ağrı’daki, Hakkari’deki, Konya’daki, Şanlıurfa’daki sandık gözlemcilerinin listesini açıklasınlar o zaman. Tekrar işbirliği çağrısı yapıyorum. Adaylık için işbirliği çağrısı yapmıyorum, sandık için işbirliği çağrısı yapıyorum” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum