Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman; İsveç, teröre destek verdiği için red oyu verdim

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve 2 milletvekilinin dün mecliste gerçekleştirilen İsveç’in NATO’ya girişini öngören teklife onay vermediği ortaya çıkarken Milletvekili Cemil Yaman, konuyla ilgili gazetemizin sorduğu soruya,’’ Teröre destek verdikleri için red oyu verdim’’ dedi

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman; İsveç, teröre destek verdiği için red oyu verdim
24 Ocak 2024 - 18:59
Uzun süredir tartışmalara konu olan İsveç’in NATO’ya girişi, TBMM tarafından oylanarak kabul edildi. Meclise gelen teklife, görüşmelere katılan 346 milletvekilinin 287’si evet oyu verdi. 55 milletvekili gelen teklife ret oyu verirken 4 milletvekili ise İsveç’in NATO’ya katılımına çekimser oy verdi.
Gelen teklife AKP, MHP ve CHP evet oyu verdi. İYİ Parti, Saadet, YRP, HÜDA-PAR, TİP, Demokrat ve DSP hayır oyu kullandı.

CEMİL YAMAN; VİCDANEN RAHAT DEĞİLİM

Diğer yandan Ak Parti grup olarak İsveç’in NATO’ya katılmasına evet oyu verirken aralarında Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yard. Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın da buluduğu 3 milletvekilinin bu karara karşı olduğu ortaya çıktı.
Meclis tutanaklarında yer alan bilgilere göre, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem oylamada ret oyu kullandı.
Ak Parti Mardin Milletvekili Muhammed Adak ise çekimser oy verdi. Böylece AKP’de 3 fire gerçekleşmiş oldu.
Onay vermeyen arasında bulunan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, gazetemiz genel yayın yönetmeni Erol Polat’ın bu yöndeki sorusuna, ‘’ Evet doğrudur red oyu verdim. Çünkü teröre destek veriyorlar, terörle mücadele konusunda da beni tatmin etmediler, bu nedenle de vicdanen  kabül etmediğim için red oyu kullandım’’ dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum