Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kimyasal maddeden etkilenen kargocuların tedavisi devam ediyor

Darıca'da bir kargo firmasında dün içerisinde kimyasal maddenin bulunduğu bir paketin yere düşmesi sonucu etrafa yayılan sızıntıdan etkilenerek hastanelere kaldırılan 14 çalışanın tedavileri devam ediyor

Kimyasal maddeden etkilenen kargocuların tedavisi devam ediyor
17 Kasım 2023 - 12:30 - Güncelleme: 17 Kasım 2023 - 12:39
Darıca Pirireis Mahallesi Ulubey Sokak’taki bir kargo firmasında içerisinde Benzoit Klorür kimyasal madde olduğu tespit edilen paketin yere düşerek etrafa saçılması sonucu yayılan gazdan etkilenen 14 çalışan, İtfaiye, AFAD, UMKE, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kimyasal Olaylara Müdahale ve sağlık ekipleri tarafından olay yerine kurulan ilk yardım çadırında karantina altına alınmışlardı.
Kimyasal maddeye maruz kalarak olumsuz etkilenen 14 kişi, çadırda elbiselerinin çıkartılarak koruyucu kıyafetler giydirilmesi ve ilk müdahalelerinin yapılmasının ardından olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla hastanelere kaldırılmışlardı.
7’sinin Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne, 6’sının Farabi Eğitim ve Araştırma Hastaesi’ne,1’nin de özel bir hastanede tedavi gördüğü toplam 14 çalışanın tedavileri devam ediyor.

SOLUDUKLARI MADDE KANDA PIHTILAŞMAYA NEDEN OLUYOR

Pazartesi gününe kadar tedavileri devam edecek olan 14 çalışanın her hangi bir hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, maruz kaldıkları kimyasal maddenin kanda pıhtılaşmaya neden olduğu ve bu nedenle gözlem altında tutuldukları kaydedildi.

BENZOİT KLORÜR NEDİR ?

Kargo firmasında 14 çalışanın hastanelik olmasına neden olan Benzoit Klorür maddesinin boya, parfüm, organik peroksitler, reçineler ve ilaç hazırlamada,  fotoğraf ve suni tanen üretiminde, kauçuk katkı maddeleri, ilaç yapımında kullanılıyor.. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum