Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Keleş: 'Yarısı Bizden' kampanyası Kocaeli'yi de kapsasın!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, İstanbul’da hayata geçen kentsel dönüşüm projesi ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının Kocaeli’yi de kapsamı gerektiğini, siyasilerin bu konu için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Keleş: 'Yarısı Bizden' kampanyası Kocaeli'yi de kapsasın!
26 Aralık 2023 - 13:57
Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının Kocaeli’de de uygulanmasını isteyerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul’da hayata geçen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları için “Yarısı Bizden” kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşü hedeflenmektedir. Bu kampanya ile her bağımsız bölüm için toplamda 1 milyon 500 bin TL destek, bunun 700 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si tahliye, kira yardımı ve 700 bin TL’si de düşük faizli kredi desteği olarak sağlanacaktır. Kocaeli ilimiz olarak İstanbul ile aynı deprem riski taşıyan şehrimiz de yaklaşık 315 bin yapı stoğumuz bulunmaktadır. Yapı stoğumuzun yarısı 1999 öncesi yapılar.

DEPREM GÖRMÜŞ 20-25 BİN YAPININ YENİLENMESİ GEREKİYOR
Bu yapılarımızın bir sefer deprem geçirmiş olması gerçeğiyle şehrimizin öncelikli acil ihtiyacı kentsel dönüşüm çalışmaları olmalı. Bu noktada yaklaşık 5 ay önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın öncülüğünde başlatılan 1999 depremini yaşamış yapı stoğumuzun taraması ve performans değerlendirmesi yapılmaktadır. Deprem görmüş yüzde 90 yapımızın tarandığı, sahadan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yaklaşık 20-25 bin yapının yenilenmesi gerektiği öngörülmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız tarama tamamlandıktan sonra kentteki 1999 öncesi yapı stoğu ile ilgili sonuçları kamuoyuna paylaşacaktır. Riskli binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanması öngörülüyor.

KAMPANYANIN KOCAELİ İLİMİZİ DE KAPMASI GEREKİYOR
Son yıllarda küresel ekonomik krizler Türkiye’de de yüksek enflasyon ortaya çıktı. İnşaat maliyetleri son 5 yılda 10 kat arttı. Maalesef vatandaşlarımızın satın alma gücü bu oranda yükselmemiştir. Kentsel dönüşüm ile evini yenilemek isteyen orta ve dar gelirli vatandaşlar için bu sebepten dolayı, ciddi finansman ihtiyacı doğmuştur. İstanbul’da hayatta geçen, evini yenilemek isteyen vatandaşlarımız için “Yarısı Bizden” kampanyası özellikle Kocaeli ilimizi de kapsaması gerekiyor. Depremin siyaset üstü bir konu olduğu gerçeğinden yola çıkarak, tüm şehrimizdeki siyasi partilerimiz bir araya gelerek bu kampanyaya Kocaeli ilimizi de dâhil olmasına yönelik çalışmaları önem arz ediyor.” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum