Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karantina ihlali yapanlar, yurtlara gönderilecek!

Covid-19 salgınında ilimizde alınan ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Karantina ihlali yapanlar, yurtlara gönderilecek!
10 Eylül 2020 - 12:01 - Güncelleme: 14 Eylül 2020 - 11:53

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl ve ilçelerin emniyet müdürleri, jandarma komutanları ile il ve ilçe sağlık müdürleri katıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge doğrultusunda bugün yapılacak denetimlerde ve bundan sonraki süreçlerde yapılacak denetimlerde bizzat ilçe kaymakamlarının, il ve ilçe müdürlerinin sahada olmasını isteyen Vali Yavuz, halkımızın yoğun olduğu yerlerin etkin bir şekilde denetlenmesi, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlar ile sahil bandındaki park, bahçe ve plajlar, vb. yerlerin denetimlerinin sıklıkla yapılmasını, denetimlerde Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına riayet edilip edilmediğinin kontrol edilmesinin talimatını verdi.

Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin vatandaşlarımızın sağlığı için alındığını belirten Vali Yavuz, özellikle bu dönemde, maske, sosyal mesafe kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha dikkat çekerek, vatandaşların kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.

Pozitif vakaların temaslılarının izolasyon ve testlerinin süratle yapılması, karantina altındaki pozitif vaka ve temaslıları üzerinde yapılan filyasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi, karantina sürecini evinde geçiren pozitif vakaların denetimi sırasında evinde bulunmayan ve toplum sağlığını açıkça tehdit eden kişilerin tespit edilmesi hallerinde gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerini buralarda tamamlamalarının sağlanması, yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek gibi masrafların da kişilerden tahsil edilmesine karar verildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum