Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hakan Uğurlu: Nenehatun Mahallesi örnek bir mahalle olacak!

Nenehatun Mahallesi Muhtar Adayı Hakan Uğurlu, hedeflerini ve projelerini gazetemize açıkladı. Uzun yıllardır Nenehatun Mahallesi'nde yaşadığını belirten Uğurlu, kendisine gösterilen ilgiden dolayı tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Hakan Uğurlu: Nenehatun Mahallesi örnek bir mahalle olacak!
10 Kasım 2023 - 12:45 - Güncelleme: 10 Kasım 2023 - 12:53
Nenehatun Mahallesi Muhtar Adayı Hakan Uğurlu, hedeflerini ve projelerini gazetemize açıkladı. Uzun yıllardır Nenehatun Mahallesi'nde yaşadığını belirten Uğurlu, kendisine gösterilen ilgiden dolayı tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti. 

Nenehatun Mahallesi Muhtar Adayı Hakan Uğurlu açıklamasında '' 1983 Yılında Ardahan'da doğdum. 1990 yılında ise Darıca'ya geldim. Eğitim hayatıma başladığım Darıca'da daha küçük yaşlarda iş hayatına atılmak zorunda kaldım. Burada uzun yıllardan bu yana pazarcılık yapan büyüklerimin yanında çalışmaya başladım. Daha sonraları ise Darıca İstasyon'da dayıma ait olan bir manavın 4 yıl boyunca işletmesini yaptım. Akabinde ise Pazarlarda tezgah açıp ticaret yapmaya başladım. 2001 yılında ise kardeşlerimi de yanıma alarak Tanrıverdi Kardeşler firmasını kurdum ve pazarcılık alanında çalışmalarıma devam ettim. Bu süreçte işimizde tecrübe ve bilgi kazanarak çalışma alanlarımızı genişletme kararı aldık. 2005 yılında ise evlendim ve ne mutlu bana ki 4 kız evladı sahibi oldum. 2010 yılında ise Tanrıverdi Kardeşler markası ile Otomotiv, İnşaat ve Gayrimenkul alanlarında da faaliyet göstermeye başladık. Kısa süre sonra ise HKN İnşaat firmasını kurup müteahhitlik faaliyetlerime başlamış oldum. Yine bu süreçte turizm alanında faaliyet göstererek 4 yıl boyunca bölgemizde personel taşımacılığı hizmeti de verdik. 

ZAMANIMI MAHALLEM İÇİN HARCAYACAĞIM

Hiçbir şey değişmedi aslında, hali hazırda bölgemizde kurulan birçok pazarda yerlerimiz var ve bugünlere gelmemize vesile olan pazarcılık mesleğimizi hiç bırakmadık. Aksine işimize sahip çıktık ve büyütmek adına çaba harcadık. Yaz aylarında karpuz, kış aylarında ise balık ürünlerinin Pazar esnafına toptancılığını da yapmaktayız. Her şeyden önce ben bu işi severek yaptığım bu işi Mahallem için muhtar adaylığını düşündüğümden, zamanımı Nenehatun’a vermek için Pazar yerlerinde ki tezgahımızı devrettim.
Darıca Nenehatun Mahallemizde bulunan satış noktamızda Tanrıverdi Kardeşler markalı karpuzlarımızın satışını yapıyoruz. Orada mahalle halkımızla güzel bir bağımız oluştu ve yıllardır müşterilerimiz hep sabit oldu. Bu kültürümüz açısında da önemli bence; mahalle bakkalı, mahalle kasabı gibi kavramları yitirdiğimiz bu dönemde böyle bir esnaflık benim için mutluluk verici. 

ÖRNEK BİR MAHALLE OLACAĞIZ 

Bu mahalle benim mahallem. Öncelikle buraya hizmet kazandırmak için köprü olmak istiyorum. Bunun yolu muhtarlıktan geçiyor. Allah nasip ederse, sağlığımız yerinde olursa 2024 seçimlerinde Nenehatun Mahallesi'ne muhtar olmak istiyorum. İşte o zaman çok daha verimli hizmetler yapabilirim. Bu mahallede herkes beni, ben de onları tanırım. Mahallemizin bir futbol takımı yok, neden olmasın. Gençlerimize sporu, sanatı neden aşılamayalım.  Mahallemizi değil Darıca'nın, Türkiye'nin örnek mahallesi neden yapmayalım. Benim mahallem için özel projelerim, hayallerim var. Herkesin yüzünün güldüğü, bacasının tüttüğü, kardeşliğin kol gezdiği bir mahallem olsun istiyorum. İşte bu yüzden muhtarlık diyorum, bunun için mücadele edeceğim

STK'LAR ÇOK ÖNEMLİ

Bölgemizde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek olmaya gayret ediyorum. Çayırova Kars Ardahan Iğdır Derneğinde yönetici olarak 3 dönemdir hizmet verdim. Öte yandan 2019 yılı itibariyle bir dönem Darıca Ardahanlılar Derneği'nde başkan vekili olarak hizmet verdim. Yine köyümüzün derneği olan Ardahan Yaylacık Köyü Derneğimizde de üye olarak bulunmaktayım. Özellikle hemşeri derneklerinin önemli misyonları olduklarını düşünüyorum ve bu çalışmalara elimden geldiğince katkı sunmaya gayret gösteriyorum. Yine diğer illerimizin kurdukları dernekleri ve kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına da katılım sağlamaktan mutluluk duyuyorum. Umuyorum ki fayda sağlayabiliyoruzdur.

HERKESE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar bir şeyler yapmaya gayret gösteriyorum. Her şeyden önce birlik beraberlik oluşturmak ve imece usulü yardımlar yapmayı seviyorum. Son olarak Ülkemizin Akdeniz ve Ege kıyılarında yaşanan orman yangınları, 6 Şubat Depremi sonrasında orada ki mağdur vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası düzenledik. Sağolsun çevremizde ki herkes elini taşın altına koydu. Bizlere inanıp, yardım çalışmamıza ciddi bir destek sundular. Bizlerde üzerimize düşeni yapıp, 1 kamyon dolusu yardım malzemesini köylerde ki vatandaşlarımıza teslim edilmek üzere bizzat yetkililere teslim ettik. Bu tarz afetleri Allah bir daha yaşatmasın fakat böyle zamanlarda da birlik olmak çok önemli, hepimiz aynı evde yaşıyoruz, bu evin adı Türkiye, evimizde ki herkese sahip çıkmak bizim adetimiz, örfümüz. 

OYLARA TALİBİZ

Şuan ilk hedef olarak kendime Nenehatun Mahallesi Muhtarlığını belirledim. Çok şükür mahallemizde herkes bizi tanır, bizde herkesi tanırız. Önemli olan insanlara hedeflerinizi anlatmak, neler yapmak istediğinizi ve 5 yıl sonra mahallenin geleceği noktayı anlatmak. Mahallemizde ki herkese ulaşarak, oylarına talip olduğumuzu anlatacağız. Allah yardımcımız olsun ve hayırlı olsun diyorum. Umuyorum ki uzun yıllar mahallemize esnaf olarak verdiğimiz hizmeti 2024 yılı itibari ile muhtar olarak veririz. Çocukluğumuzun geçtiği bu mahallede, emek verip çalışarak birçok şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Bu inanç ve hedeflerim doğrultusunda Nenehatun Mahallemizde yaşayan tüm komşularıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum