Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO'dan Sarıkamış Şehitlerimize vefa!

Gebze Ticaret Odası, Sarıkamış Şehitleri Anma Programı kapsamında serhat şehrimiz Kars Sarıkamış’a bu sabahtan itibaren çıkartma yaptı

GTO'dan Sarıkamış Şehitlerimize vefa!
11 Ocak 2020 - 02:15

Sarıkamış Şehitleri’nin de anılacağı programla birlikte düzenlenecek olan iş forumuna katılacak olan GTO kafilesinde Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Açay, Gebze Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, GTO yönetim kurulu, meclis başkanı ve meclis divanı, meclis üyeleri ve meslek komite üyeleri ve basın mensupları yer alıyor. İş formunun da düzenleneceği programa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılacağı iş formu da düzenlenecek olan etkinliklerde, Kars ili ve Sarıkamış Kayak Merkezi de forumda davetlilere tanıtılacak.

KAFİLE 2 AYRI UÇAKLA GİTTİ
Gebze Ticaret Odası’nın (GTO) Sarıkamış programında 200 kişi yer alıyor. Kafile, 50’şer kişilik gruplarla 3 ayrı uçakla bu sabah saatlerinde Kars’a hareket etti. GTO kafilesi, Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde bulunan oda ve borsa temsilcilerinin de katılacağı iş formuna katıldıktan sonra Kars gezisi, Çıldır Gölü ve son olarak ta Sarıkamış’ın tarihi ve doğal yerlerini gezecek.

ŞEHİTLERİMİZE VEFA

Sarıkamış Harekâtı, 22 Aralık 1914’te başlayıp, 5 Ocak 1915’de sona ermiş ve 90 bin Mehmetçik şehit olmuştu.105 yıl önce gerçekleşen Sarıkamış Harekâtının kaybedilmesi ile Ruslar Erzurum ve Trabzon üzerinden saldırıya geçmiş, önce Bayburt Kop Dağında Ruslar durdurulmuştu. Kop Dağının düşmesi ile Ruslar saldırılarını sürdürmüş, Gümüşhane ve Giresun Harşit Nehri vadisinde büyük mücadele verilmiş, 16 aylık mücadele ile Harşit geçilememiş bir Çanakkale bir de Harşit geçilmedi sözü zaferler tarihimize altın harflerle geçmişti.

 

ÜMİT KABAY’IN OTELİNDE KALACAKLAR

GTO Kafilesi Kars Sarıkamış programında Gebze Belediye eski başkan yardımcılarından Ümit Kabay’ın Sarıkamış’ta işletmeciliğini yaptığı White Park otelde konaklayacak. Bayrak Tepe yamaçlarında kurulu Sarıçam Ormanı içerisinde tamamen doğayla barışık ve özgün Mimari yapısıyla, Ocak 2015 yılında hizmete giren otelin  116 yatak kapasitesinin büyük bir çoğunluğu GTO üyelerine ayrıldı. Sarıkamış şehitlerini anma programları dolayısıyla yüzde yüz doluluk bulunan Sarıkamış’ta otelini GTO üyelerine açan Kabay’a başkan Nail Çiler tarafından ayrı bir teşekkür geldi.

 

HER SAATİ AYRI BİR ZENGİNLİK

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılacağı programın bölge insanı için büyük önem taşıdığını ifade eden GTO Başkanı Nail Çiler, “ Bu programı aylar öncesinden planladık. İki kez Kars’a gittik, görüşmeler yaptık. Gebze Ticaret Odası olarak yapacağımız etkinliğin bölge ticaretine önemli katkı sunmasını bekliyoruz. Bizim için Türkiye’nin her köşesi değerli, benzer etkinlikleri başka şehirlerimizde de gerçekleştirdik. 200 kişilik bir ekiple Kars programamız bizim için büyük önem taşıyor. Etkinliğin her saati ayrı bir zenginlik olacak. Programımızın tüm hatları belli oldu. İnşallah bölge ve bölgemiz için verimli bir etkinlik olacak” dedi.,