Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dolandırıcıların akıl almaz oyunu!

220 Devre mülk sahibini yabancı yatırımcı vaadiyle kandıran, kurdukları paravan şirkete çağırdıkları mağdurları oyalayıp onlardan habersiz telefonlarına mobil bankacılık uygulaması yükleyerek kredi çeken ve parayı kendi hesaplarına aktaran 34 şüpheli, Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Dolandırıcıların akıl almaz oyunu!
30 Kasım 2022 - 10:21 - Güncelleme: 30 Kasım 2022 - 10:24
Dolandırıcılar, akıl almaz bir yöntemle bu defa 220 devre mülk sahibini kandırdılar Kurdukları paravan şirketler üzerinden müştekileri arayarak devre mülklerinin yabancı uyruklulara yüksek fiyat üzerinden satacakları vaadinde bulunan dolandırıcılar, bu yöntemle ofislerine çağırdıkları devre mülk sahiplerini oyalayarak ellerinden aldıları telefonlara kendi bilgileri dışında mobil bankacılık uygulamasını yükleyerek kredi çektiler. Çektikleri kredileri kendi hesaplarına aktaran dolandırıcılar, daha sonra güven oluşturmak amacıyla başka illerdeki atıl durumda olan devre mülklere dair satış sözleşmesi imzalatarak bu şekilde 220 kişiyi dolandırdılar.
Şikayetler üzerine dolandırıcıları takibe alan polis, geçtiğimiz hafta Kocaeli başta olmak üzere, Yalova, Sakarya, İzmir ve İstanbul’da yaptıkları operasyonlarda 34 şüpheliyi göz altına aldı.
Şüphelilerin ikametleri ve 2 paravan ofiste yapılan aramalarda ise 2 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda dijital metaryel, mağdurlara ait çok sayıda evrak, şirket kaşeleri, suçta kullanılan telefonlar, GSM Sim kartları ve devre Mülk sözleşmeleri ele geçirildi.
Göz altına alınan 5 şüpheli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken işlemlerinin ardından adliyeye sev edilen 29 şüpheliden A.A., İ.U.İ, S.K., Z.Ö., H.T., Y.A., O.Z., isimli 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum