Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dernekler, kan bağışı için bir araya geldi

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Kızılay Şubesi tarafından başlatılan Kan Bağışı Kampanyası kapsamında Afyonlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokalinde muhtarlar ve bazı il dernek başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Dernekler, kan bağışı için bir araya geldi
27 Aralık 2020 - 16:29
MUCİP İZMİR - Koronavirüs salgını nedeniyle tükenen kan stoklarına dikkat çekmek için her fırsatta vatandaşlara kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunan Türk Kızılay Darıca Şube Başkan Yardımcısı Çetin Solhan'ın bu çağrısına kulak veren Darıca Afyonlular  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cafer Üstü, Afyonlular Anadolu Yakası  Dernekler Fedarasyonu  Başkanı Ali Tınaztepe, Malatyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Akbaş, Karabüklüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Torun,  Ovacıklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Kara, Bolular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ender Sevgi, İhsaniyililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerafettin Demir, Darıca Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Öztürk, mahalle muhtarları, bazı siyasi partilerin temsilcileri Afyonlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Abdi İpekçi Mahallesi'ndeki hizmet binasında bir araya geldiler.
Kaymakam Yüksel Kara'nın teşfikleri sonucu bir araya gelen il derneklerinin yöneticileri ve beraberindekiler Kızılay Darıca Şubesi'nin Kan Bağışı Kampanyası'na sessi kalmayarak kan verdiler.
 Türk Kızılay Darıca Şube Başkan Yardımcısı Çetin Solhan, Kaymakam Yüksel Kara ve kan bağışında bulunanlara ayrı ayrı teşekkür ederken, pandemi nedeniyle evlerine kapanan vatandaşların bağış yapma fırsatını bulamadıklarını ve bu nedenle de kan stoklarının tükendiğini söyleyerek bağışçılara minnet duyduklarını dile getirdi.
Kaymakam Kara ise, ilgilerinden dolayı, dernek başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, muhtarlara ve bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür ederek,  yatan hasta sayısında yaşanan artış ile Kızılay’ın kan stoklarında azalma meydana geldiğini söyledi. Kara yaptığı açıklamada, “Türk Kızılay’ın kan stokları azaldı. Cennet vatanımızın her bölgesinde yatan hastalarımızın artması sebebiyle kan stoklarımız azalmıştır. Lütfen duyarlı olalım, sürekli kan verelim ve etrafımızdaki gençlerimizi ve dostlarımızı kan vermeye teşvik edelim.'' dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum