Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da market çalışanları testten geçti

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü Darıca halkına hizmet veren market ve bakkal çalışanlarına önceki gün filyasyon ekipleriyle birlikte Covid-19 testi yaptı.

Darıca'da market çalışanları testten geçti
25 Mayıs 2020 - 03:44 - Güncelleme: 25 Mayıs 2020 - 15:37
Ramazan Bayramı boyunca sürecek olan sokağa çıkma yasağı sırasında koronavirüs salgınıyla mücadele de tüm hızıyla devam ediyor. Darıca'daki tüm market çalışanlarına, işyerlerinin kapalı olduğu 3 günlük süre içerisinde Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüs testi yapılıyor. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ait Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki  binanın zemin katında alınan sürüntü örnekleri, laboratuvara gönderilerek PCR testi ile sonuçlar belirleniyor.

DARICA'NIN DURUMU NİSAN AYINA GÖRE ÇOK İYİ
Yapılan virüs tarama çalışmaları hakkında bilgi veren Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, “Burada şu anda market esnafımızı tarıyoruz. Berberleri, fırıncıları, zabıta personelini, vefa destek grubunu ve Kızılay’ın taramasını bitirdik. Bundan sonraki süreçte pazarcı esnafını, eczacılarımızı ve market çalışanlarımızın hepsinin taramasını bitireceğiz. Darıca şu anda Nisan ayına göre çok iyi durumda. Tabii ki bu bittiği anlamına gelmiyor. Bir süre daha bu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sosyal mesafemizi koruyarak, yeni bir normalleşme dönemine girip o şekilde devam edeceğiz. Günlük ortalama 150’ye yakın test yapıyoruz. Haziran’ın başına kadar bu şekilde devam edecek. Bizim bir ekibimiz de dışarıda pozitif hastaların temaslılarından sürüntü örnekleri topluyor” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum