Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da İftariyelikler el yakıyor

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinin başında ‘Ramazan Pidesi’ geliyorsa, ikinci sırada da mutlaka iftariyelikler vardır.

Darıca'da İftariyelikler el yakıyor
23 Haziran 2015 - 12:13

İftariyeliklerin başını da hiç kuşkusuz, ‘hurma’ çeker. Ardından, incir, üzüm; fındık, ceviz, kayısı ve pastırma sıraya girer. İftariyelikler, her zaman olduğu gibi yine cep yakıyor. Ancak şu bir gerçek ki,fiyatları geçen yıla oranla çok fazla artış göstermedi. 

 

İŞTE FİYATLAR 

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi ve her derde deva olan hurma fiyatları bu yıl biraz farklı. Kan şekerini dengeleyen, zihinsel anlamda katkısı olan hurmanın kilo fiyatı, çeşidine göre 10 TL’den başlayıp 50-60 TL’ye kadar çıkabiliyor. Darıca esnafının tezgahında Bağdat hurması 10 TL, Tunus Hurması 15-20 TL, Medine Hurması 38-40 TL’den tezgahlarda yerini aldı. Hurmanın hası diye bilinen Kudüs Hurması 40 TL ve üzeri kilo fiyatıyla satışa sunuldu. Cep yakan bu fiyatların yerine daha ekonomik olan yarım kiloluk paketler halinde satılan Cezayir hurmasını ise 2,5 TL’den almak mümkün. Hurmaların yanında iftar sofralarında yer alan kayısının kilosu 25-40 TL, kuru erik 20 TL, kuru üzüm 15 TL, incir 25 TL, ceviz 50-70 TL’den satılıyor. Özellikle, pide yapımında en fazla tercih edilen ürün olan pastırmanın kilosu ise, cinsine göre 80/98 TL arasında değişiyor