Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da bulunan cesetle ilgili dava görüşüldü

Darıca Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi sahilinde 19 Eylül 2021 tarihinde elleri ve atakları bağlanmış şekilde cesedi bulunan Yılmaz Sezer’in öldürülmesine ilişkin davanın görüşülmesine devam edildi

Darıca'da bulunan cesetle ilgili dava görüşüldü
11 Şubat 2023 - 02:22 - Güncelleme: 13 Şubat 2023 - 15:31
Darıca Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi sahilinde 19 Eylül 2021 tarihinde  ceset bulunmasının ardından çalışma başlatılmış, el ve kolları bağlı, vücudunda yara izleri olan ve yaklaşık 10 gün denizde kaldığı değerlendirilen kişinin Yılmaz Sezer olduğu belirlenmişti.
Gemlik'ten denize açılan Sezer'in yatı ve teknesi bulunduğu bilgisi üzerine soruşturmayı genişleten ekipler, cesetle aynı yerde, üzerinde kopmuş vinç mekanizması bulunan ahşap sandığı da incelemeye almıştı. Sandık üzerindeki seri numarasından üretildiği yer ve satıldığı kişilerin bilgisine ulaşan polis, teknik ve fiziki takip sonucu yat ve teknenin Tuzla'da bir marinada demirli olduğunu tespit etmişti.
Marinadaki yatta yapılan aramada, çöp poşetlerinde ölen kişiye ait olduğu belirlenen kanlı kıyafetler ile halı, kelepçe ve bazı materyaller ele geçirilmiş, Sakarya, Bursa ve  Kocaeli'de düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRME SUÇLARINDAN DAVA AÇILMIŞTI

Aralarında ölen kişinin birlikte yaşadığı öne sürülen Güler Ö'nün de bulunduğu 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 4 zanlı ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Emre Çağlar D. ile Güler Ö, tutuklanmış, Güler Ö, daha sonra tahliye edilmişti.
Olaya ilişkin 6 sanık hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından dava açılmıştı. Yargılamanın başlamasının ardından alınan ara kararla Güler Ö. de tutuklanmıştı.

TUTUKLU SANIKLAR DURUŞMAYA SEGBİS’LE KATILDI

Davayla ilgili olarak tutuklu sanıklardan Emre Çağlar D. ile Güler Ö, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Bursa Adkiyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılırken, tutuksuz olarak yarılnan sanıklardan Göksel Ş, Erdem A, Ali E. ve Ercan A. ile taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Pişman olduğunu belirten Emre Çağlar D, ilk ifadesinde yer alan sçzlerini tekrarlayarak, olaydan önce teknesini almak için anlaştığı maltül Yılmaz Sezer’in yanına 50 bin lira nakit para 9-10 senetle gittiğini söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Güler Ö, ise mahkemede maktulün ölümüyle ilgisi olmadığını ileri sürerek, olayın ardından Emre Çağlar D'ye maktulü sorduğunda kendisine, "Karışma, ilgilenme. Bundan sonrası kötü olur" cevabını aldığını ve korktuğunu, bu sebeple sessiz kaldığını belirtti. Mahkeme, müşteki vekilinin dosyadaki HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi incelemesi yapılması yönündeki talebinin kabulüne ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum