Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Belediyesi, E-Spor kulübü kurdu

Darıca Belediyesi, dünyanın dört bir yanından katılımcının internet aracılığıyla buluşup Online olarak Elektronik Spor oynayabileceği E-Spor Kulübü kurdu Büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri E-Spor’da yer almak adına aylar öncesinden çalışmalarına başlayan Darıca Belediyesi, ulusal ve uluslararası turnuvalara katılabilmek için kulüp projesini hayata geçirdi.

05 Haziran 2021 - 14:33 - Güncelleme: 05 Haziran 2021 - 15:18
Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin üçüncü katında Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan kulüp, spor ve oyun sever gençleri profesyonel eğitmenler eşliğinde, E-Spor Eğitim Merkezi'nde bir çatı altında buluşturmayı amaçlıyor.
İlçede spora ve sporcuya önem veren ve spor aktivitelerinin artırılması için yürütülen çalışmalara öncülük eden Darıca Belediyesi, geleceğin sporu olarak adlandırılan elektronik sporları yaygınlaştırmayı ve meslek haline getirip kariyer imkânı sağlamayı hedefleyerek, bu yönde gençlerin ulusal ve uluslararası turnuvalarda adını duyurmasına da destek olacak.

BAŞKAN BIYIK; DARICALI GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT
E-Spor Projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ''Bizler ne yapıyorsak, Darıcalı gençlerimiz için yapıyoruz. E- Spor Takımı, turnuva, etkinlik, seminerler ve yazılım gibi daha birçok adımdan oluşan ve Darıca Belediyesi'nin bünyesi altında hayata geçirilen bu büyük projemiz ile ilçede yaşayan tüm elektronik spor ve oyun sever gençleri profesyonel eğitmenler eşliğinde, E- Spor Eğitim Merkezi'mizde bir çatı altında buluşturacağız.  
Geleceğin sporu olarak görülen elektronik sporları tüm gençlere sevdirmek ve meslek haline getirip kariyer imkânı sağlamayı amaçladığımız bu proje ile birlikte Darıcalı gençlerimiz buraya gelerek eğitimlerini alacak. Ayrıca TÜBİTAK ile yapacağımız işbirliği ile yazılım noktasında adımlar attık. Biz sporu eğitimle birleştirip, gençlerimizi eğitimli ve kültür seviyesi yüksek gençlik inşaa etmek için çalışıyoruz. Yolumuz çok uzun, bizim gençliğimize her türlü alanda destek olacağız'' dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞENTÜRK; TÜRKİYE'DE İLK OLAN PROJELERİMİZ VAR!
Spordan sorumlu Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk ise, Başkan Muzaffer Bıyık'ın büyük destekleriyle Darıcalı gençlere büyük imkanlar sağlayacaklarını söyleyerek, , ''Bizim bünyemizde sadece E-Spor olmayacak. Türkiye'de ilkleri yapacağımız projeler de yer alacak. Örneğin çocuklarıyla çok vakit geçiremeyen babalar için Darıca'da belirleyeceğimiz bir yere Baba-Çocuk Kampı'nı yapacağız. Bisiklet ve Kaykay Kulübümüzü kurduk. Bu kulüp ile Darıcalı çocuklarımıza ve gençlerimize bu eğitimleri vereceğiz. Yine Türkiye'de bir ilk olan Fair-Play Akademisi projesini hayata geçirerek, çocuklarımıza Fair-Play ruhunu öğreteceğiz. Günümüzde oldukça popüler olan Youtuber'lik ile ilgili de adımlarımızı attık. Stüdyo Genç projesi ile beraber Türkiye'deki ünlü isimleri Darıcalı gençlerle buluşturup onlara dersler verdireceğiz. Sanat ve Spor'da başarılı olan sanatçılarımızı ve sporcularımızı her ay düzenleyeceğiz söyleşilerle Darıca'ya getireceğiz. Başkanımız Muzaffer Bıyık öncülüğünde Darıca Belediyesi olarak, bölgemizde ilkleri gerçekleştirip, Darıca'yı bir spor ve sanat şehri haline getireceğiz'' dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum