Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çöpü ekonomiye kazandıracakl

Darıca Belediyesi, çöplerin yakılarak enerji elde edilmesi için proje çalışması başlatıyor.

Çöpü ekonomiye kazandıracakl
05 Mart 2018 - 08:23
Darıca Belediyesi tarafından henüz fikir aşamasında olan projede ilçedeki çöplerin ayrıştırılarak geri kazanımları sağlandıktan sonra, geriye kalan atıkların tamamının Aslan Çimento ve Nuh Çimento Fabrikalarına ait  yakma ünitelerinde değerlendirileceği planlşanıyor.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, konuyla ilgili olarak, projenin henüz fikir aşamasında olduğunu belirterek, bu fikri hayata geçirdikleri takdirde, hem ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını, hem de çöp sorunu diye bir kavramın ortadan kalkacağını kaydetti.
Karabacak, çöpteki sıkıntının sadece Darıca’ya mahsus olmadığını da belirterek, ülke genelinde var olan bu sorunun Kocaeli’ndeki tüm ilçelerde sunacakları projeyle özüme kavuşacağına inandıklarını kaydetti.
Kocaeli’deki diğer ilçe belediyeleriyle yapacakları istişarelerin ardından, Darıca Aslan Çimento ve Hereke Nuh Çimento Fabrikası yetkilileri ile de bir araya gelmeyi planladıklarını belirten Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, çöp yakmak suretiyle enerji elde etme konusunda her iki fabrikanın da üst düzey teknolojilere sahip olduğunu söyledi.