Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li Tarhan, 'Ahmak'a karşılık, 'Dangalak' dedi

Darıca’da partisine katılanlar için düzenlenen rozet takma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezasına değinerek CHP’nin bedel ödeyen bir parti olduğunu, ancak milletin verdiği kararın önüne ne mahkemeni verdiği kararların, ne de hiç bir şeyin geçemeyeceğini söyledi. Salıcı,’’ dolayısıyla hiç kimse CHP ve altılı masayı mahkeme kararlarıyla dizayn etmeye çalışmasın’’ dedi. CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise, ‘Ahmak’ konusuyla ilgili değindiği konuşmasında, Ahmakcaya bir kelime eklemek istediğini söyleyerek, ‘’ Türkiye’nin 18 tane limanını yabancılara peşkeş çektiler, bu peşkeşi çekmek dangalakça değil mi?, Köprülerimiz, hava alanlarımızı tefecilere peşkeş çekmek dangalakça değil mi’’ dedi.

18 Aralık 2022 - 18:44 - Güncelleme: 18 Aralık 2022 - 19:49
Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki bir düğün Salonunda CHP’ye katılanlar için düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İl Başkanı Harun Yıldızlı, Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, İl Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanları, bölge İlçe Başkanları, Eski Milletvekillerinden Ensar Öğüt ve Halil Çalık, Gebze Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Emin Akın, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı

Tören öncesinde kürsüye gelerek bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’nin bir çok ilinde partilerine katılımların olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını ifade etti. Mevcut iktidarın 2002 yılında iktidara geldiğini hatırlan Salıcı, başkanlık sisteminin Türkiye’ye neler getirip getirmediğini, tek adam sisteminin Türkiye’ye fayda getirip getirmediğini  vatandaşların gördüğünü, söyleyerek, ‘’ Ekonomiye katkısı var mı, yok mu? Görüyor. Çocuklarının eğitimine katkısı var mı yok mu? Bunu görüyor.’’ dedi
31 Mart’taki yerel seçimlerde işin şeklinin değişmeye başladığını sözlerine ekleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, genelde ve yerelde yıllarca AKP’ye destek veren vatandaşın o seçimlerde AKP’ye yanlış işler yaptığı gerekçesiyle Millet İttifakı’nın adaylarına destek verdiğini söyledi. 

CHP BEDEL ÖDEYENLERİN PARTİSİ

Salıcı, konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi; Adana’da, Mersin’de, Antalya’da, Ankara’da ve İstanbul’da uzun zamandan sonra CHP’li belediye başkanları iktidara geldi. Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım, güzelce yönetiyorlar. Yanlış olan şey, 31 Mart’da bu milletin desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanmamıza rağmen bunu içlerine sindiremediler. İçlerine sindiremedikleri için ‘seçimleri iptal ettirmemiz lazım, bunun için de kılıf bulmamız lazım’ dediler. Nedir o kılıf ? ‘Çaldılar diyelim’ hırsız, hırsızın halinden anlar, Bizim çaldığımız yok, ama onlar, demek ki, bu konuda deneyimliler, ‘Bu işe bir kılıf bulalım bu seçimi iptal ettirelim’ dediler. Sonuç bir yargı hamlesiyle 6 mayıs günü İstanbullular’ın seçimdeki iradesi iptal edildi.16 milyon İstanbullu’nun verdiği oy geçersiz sayıldı. Tekrar sandığa gidildiğinde ise vatandaş bize oy vermediyse de ‘Demokrasi mücadelesi’ olduğu gerekçesiyle 800 binden fazla oy farkıyla İmamoğlu tekrar belediye başkanı seçildi.
İstanbul seçimlerini kazanmamıza en çok katkısı olan 2 kişiden birisi olan İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na atmış olduğu tweterlerden dolayı saldırarak neredeyse müebbet hapis vereceklerdi. 10 yıla mahkum edip siyasi yasak getirdiler. Onlar zannediyor ki,’10 yıl hapis verirsek Canan’dan kurtuluruz ’Canan sizin yakanızı bırakmaz. Bitti mi? Bitmedi, İstanbul’u kazanmamızda diğer en önemli figür İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na son verdikleri cezayla onu da siyasi yasaklı yapma peşindeler. Biz şunu biliyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi bedel ödeyenlerin, mücadele edenlerin partisi. Biz, geri atmayacağız, sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.

Türkiye’nin ağır sorunları olduğuna da dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde hakimlerin saraydan talimat aldığı günler yaşadıklarını ifade ederek, ‘’ Saraydan alınan talimatlarla cezalar veriliyor, Türkiye’de hak hukuk artık konuşulmaz hale geldi.  CHP’nin bedel ödeyen bir parti olduğunu, ancak milletin verdiği kararın önüne ne mahkemenin verdiği kararların, ne de hiç bir şeyin geçemeyeceğini söyledi. Salıcı,’’ dolayısıyla hiç kimse CHP ve altılı masayı mahkeme kararlarıyla dizayn etmeye çalışmasın’’ dedi..

MİLLETVELİ TARHAN,BENİ DE MAHKEMEYE VERSİNLER

Törende konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise, ‘Ahmak’ konusuyla ilgili değindiği konuşmasında, Ahmakcaya bir kelime eklemek istediğini söyleyerek, ‘’ Türkiye’nin 18 tane limanını yabancılara peşkeş çektiler, bu peşkeşi çekmek dangalakça değil mi?, Köprülerimiz, hava alanlarımızı tefecilere peşkeş çekmek dangalakça değil mi’’ dedi.
Tarhan yaptığı konuşmasının devamında şu görüşleri dile getirdi ; ‘’İstanbul’u düşürmek için her yola başvuruyorlar, ellerinden gelen bütün imkanları kullanıyorlar, yeri geldiğinde cumhurbaşkanı, yeri geldiğinde bakanları açıklama yaparak, yasamayı, yargıya tamamen müdahale ederek Türkiye’yi büyük bir mücadeleyle kazanılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşürmeye çalışıyorlar. Ben size soruyorum, uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirmek ahmakça değil mi ? Türkiye’yi uyuşturucu merkezine dönüştürmek ahmakça değil mi? Mafya lideriyle bir araya gelip fotoğraf çekmek ahmakça değil mi? Çıkıp televizyonlarda ‘Bir tane vekil her ay 10 Bin dolar alıyor’ deyip, sonra da pısırık pısırık sesiz kalan ahmak ça değil mi? Ben ahmakçaya bir kelime daha eklemek istiyorum, Türkiye’nin 18 tane limanını 49 yıllığına yabancılara peşkeş çektiler, bu peşkeşi çekmek dangalakça değil mi ? Limanlarımızı satmak dangalakça değil mi? Köprülerimizi, havaalanlarımız tefecilere peşkeş çekmek dangalakça değil mi?  Köprüden otobandan geçmek için araç garantisi veriyorlar, hastanelerimizde hasta garantisi veriyorlar, onu da anladık, bir de yerli oto da kamuya alım garantisi vermişler. Bunların hepsi duysunlar, burada kamera da var, dangalakça, dangalakça, dangalakça..Buyursunlar benim hakkımda da açsınlar mahkeme konuşalım görüşelim.

İL BAŞKANI YILDIZLI: BUNLARDA VİZYON YOK

Yola çıktıkları 3 seneden bu yana, il yöneticileri, ilçe başkanları, yönetimleri, meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarıyla ve tüm CHP’lilerle birlikte kapı kapı dolaştıklarını söyleyen CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, dokunmadan iktidara gelmelerinin şansı olmadığını söyledi
Harun Yıldızlı, ‘’ Dokunursak meyve toplarız, görüyorsunuz İstanbul Belediye Başkanımıza ve il başkanımıza yapılanı, Türkiye Cumhuriyeti’nde hukukun geldiği durumu hepimiz tek tek görüyoruz. Osun, hiç bir yapılan hareket, hiç bir güç, yürüyeceğimiz yoldan bizi geri alamaz. Genel başkanımzla birlikte mutlaka iktidar olacağız. Darıca’da elektirk yok, internet yok, ulaşım problem, bir tane hastane var başhekimi yok. Ve burada en öenmlisi vizyon yok arkadaşlar, yerel yöneticilerde vizyon yok, milletvekillerini gördünüz mü, Ama biz hep sahadayız, her zaman olduğu gibi vatandaşla içiçe olup dokunuyotuz’’ dedi.

GÖKHAN AKTAŞ; HER GİTTİĞİMİZ HANEDE SORUNLAR DİNLİYORUZ

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise yaptığı konuşmasında 3 yıldan bu yana ellerinden gelen görevi yaptıklarını kaydederek, CHP Ailesi olarak Darıca’da üye sayısını artırmaya çalıştıklarını ifade etti, Darıca’da sahada ve her alkanda olmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Aktaş, ‘’ Çok emek verdik, çok ter döktük, esnafımızı gezdik, kapı kapı aileleri dolaştık, Darıca’da var olan 60 bin hanenin yüzde 10’na ulaştık. Her gittiğimiz hanede CHP’nin hedeflerini ve genel başkanımızın fikirlerini bir bir anlatıyoruz . Gitmediğiniz köy sizin değildir, çalmadığınız kapı sizin kapınız değildir. Gittiğimiz hanelerde yaşayan yurttaşlarımız CHP’nin bu çalışmalarından oldukça memnun’’ dedi
CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, gittikleri görüştükleri yurttaşların kendilerine Darıca’nın sorunlarını anlattıklarını da dile geitrerek, ‘’ Gelmeyen otobüslerin, yapılmayan yolların, kesilen elektirklerinin, internet sıkıntılarını, alt yapı sorunlarını biz doğrudan halktan, vatandaşlardan öğreniyoruz. Ve buradan aldığımız bilgileri belediye meclis üyamizlarin vasıtasıyla çözüme kavuşturulması için belediyenin yönetimine aktarıyoruz. Yani sözün özü şu, emek verince, çalışınca, alın teri dökünce çok güzel şeyler oluyor. Bizim pusulamız yüz yıl önce söylenen Bizi ve milletimizi kurtaracak olan milletin azim ve kararlılığıdır. Biz, 20 yıl bizi yöneten AKP İktidarını nasıl göndereceğimizi biliyoruz. Aynı pusulayla yolumuza devam ediyoruz. Millet hazır, biz hazırız, yaşasın iktidar’ dedi.
Konuşmaların ardından CHP’ye katılan yeni üyelere rozet takılarak program sona erdirildi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum