Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li eski başkandan yeni başkana istifa çağrısı

CHP Darıca önceki dönem İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, partisi tarafından başlatılan disiplin soruşturması ve kesin ihraç talebinin 4 Mart 2022 tarihli mahkeme kararı ile kaldırıldığını belirterek, hem mevcut Darıca ilçe başkanı Gökhan Aktaş’ı hem de il başkanı Harun Özgür Yıldızlı’yı istifaya davet etti.

CHP'li eski başkandan yeni başkana istifa çağrısı
01 Nisan 2022 - 10:22 - Güncelleme: 04 Nisan 2022 - 10:02
Darıca’da bir basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, 2015-2019 yılları arasında yaptığı ilçe başkanlığı döneminde partisinin yüzde 43 oy oranına ulaştığını ifade ederken, “Bu başarı oranını aşmayı gözleri yemediğinden olacak, ‘biz oraya ulaşamayız o zaman bu başarıyı yakalayanları karalayalım’ mantığı ile yalan ve fitne ürettiler. Termal Grup davası olarak bilinen imar düzenlemesine dava açmamak ve parti saygınlığına zarar verdiğim gerekçesiyle yol arkadaşım Yakup Törk ve hakkımda partiden kesin ihraç talebi ile disiplin soruşturması başlatıldı. Ancak mahkeme haklılığımı kanıtladı. Bu imar düzenlemesine 2016 yılında benim dönemimde dava açılarak kazanılmış ve proje tekrar başa döndürülmüştür. Proje 2019 seçim süreçlerinde AKP tarafından tekrar meclis gündemine getirilmiş ve bahsedilen belediye meclis grup kararı o sırada alınmış bir karardır. Büyük şehir meclisi aşamaları ise dönemin büyükşehir meclis grubunca maalesef yeterince özenli takip edilmemiş, büyük şehirde 1/5000 imar uygulaması Büyük şehir meclis grubunca dava edilmemiş ve bu gelişme hakkında yönetimimize bilgilendirme yapılmamıştır” diye konuştu.

Yıldırım şöyle devam etti: “İl ve ilçe yönetimi disiplin yönetmeliğinin kurallarını hiçe sayarak bir onur cellatlığı başlatmıştır. İlçe yönetimi, yetkisi olmadan eski ilçe başkanının ifadesini almaya kalkışmış, İl başkanı ve yönetimi kongreden diyet borcunu hissettiği Darıca ilçe yönetiminin her istediğini emir saymış ve savunma hakkımı elimden almıştır. Bu arada Gökhan Aktaş ve yönetimi beni kesin ihraç talebi ile disipline gönderdikleri olayın bir benzerini yaşadılar. Bu nedenle bu gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıyorum” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum