Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ceyhan resmen aday!

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan 25 Şubat’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek il kongresine ilişkin gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Bugün itibariyle şahsım bu kutlu görevi, nasip olursa 6. Olağan kongremizin ardından bir dönem daha sürdüreceğim. Adaylığımızı buradan resmen ilan etmiş olalım” dedi

Ceyhan resmen aday!
06 Şubat 2018 - 16:09
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan 25 Şubat’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek il kongresine ilişkin parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ceyhan’ın basın açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,11 İlçe Belediye Başkanı, 12 İlçe Ana Kademe, Kadın, Gençlik Başkanları ve İl Yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 
AK Parti’nin 25 Şubat’a yapılacak olan il kongresi Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşecek. Toplam 546 delegenin oy kullanacağı kongrede 50 il yöneticisi, 5 disiplin kurulu, 3 Demokrasi Hakem Heyeti ve 27 Büyük kongre delegesi seçilecek. Ceyhan’ın tek aday olduğu kongre Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda saat 13.00’da gerçekleştirilecek.
 
“HERKESE NASİP OLMAZ”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Afrin Harekatı büyük bir başarıyla devam ediyor. Ülkemizin savunmasında şehit düşen tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.  Şahsım 2001 Aralık ayında bu partiye kurucu il gençlik kolları olarak başladı. 25 yaşındayken, Nihat Ergün beyin bizlere olur vermesiyle bu davaya hizmet etmeye başladık. 4 buçuk yıl il gençlik kolları başkanlığı, 8 yıl il yöneticiliği, 3 yıldır da il başkanlığı yapıyorum. Böyle bir parti ve kentte siyaset yapmak çok insana nasip olmaz. Tam üç yıl önce 7 Şubat 2015’te il başkanlığı kongremizi yapmıştık” dedi.
 
SÜRECİ ANLATTI
3 yıllık başkanlık döneminde birçok siyasi gelişmenin yaşandığını belirten Ceyhan, “15 Temmuz’da 40 yıldır kurulan tuzağı aşmayı bildik. Ardından 16 Nisan halk oylamasını da Kocaeli teşkilatları olarak başarıyla tamamladık. Hedefimiz yüzde 60’lara varmaktı. Batı illerinde yüzde  56,7 ile en fazla Evet oyu çıkaran il olduk. Sonraki süreçte onlarca çalışmaya imza attık. Kongrem sürecimiz başladı. Kadın kolları kongrelerimizi ve gençlik kolları kongrelerimizi büyük bir coşkuyla tamamladık. Biz birlik siyasetini Türkiye’de en iyi yapan teşkilatız. 27 Ocak’ta Cumhurbaşkanımızı ağırladığımız il gençlik kolları kongremizi yaptık. Kongrede arzu ettiğimiz enerji ve coşkuyu yansıtma fırsatı bulduk” şeklinde konuştu.
 
RESMEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Sıra il kongresine geldi. Genel merkezimize adaylığımızın sunulması ve istişare süreçleri tamamlandı. Bizlere hazırlıkları yapmamız hususunda teşkilat başkanımızın görevi tebliğ etmişti. Bugün itibariyle şahsım bu kutlu görevi, nasip olursa 6. Olağan kongremizin ardından bir dönem daha sürdüreceğim.  Adaylığımızı buradan resmen ilan etmiş olalım. Hayırlı uğurlu olsun. Bu kutlu davaya, bizleri layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza hem şükranlarımızı, hem minnettarlığımı ifade ediyorum. İl başkanlığı hususunda desteklerini esirgemeyen başta Başbakan Yardımcımız Fikri Işık bey, milletvekillerimiz ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.  Temel hedefimiz Başbakanımızın katılacağı kongreye hazırlıklara başlamaktır” ifadelerini kullandı.
 
BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
Güçlü bir kongreyi icra edeceklerini ifade eden Şemsettin Ceyhan, “Bu davada bende varım demek isteyen, kentimizde başvurmak isteyenlerle ilgili prosedür oluşturduk. Bugünden itibaren komisyonumuz aracılığıyla, CV getirebilirler. Komisyonumuz önümüzdeki pazartesiye kadar 12.00 ile 18.00 arası başvurabilirler. Abdullah Eryarsoy öncülüğünde komisyon çalışmaları yürütülecek. Bu dışarıdan başvurmak isteyenler için böyle. Teşkilattan arkadaşlar ilçe başkanları aracılığıyla başvuru süreçlerini gerçekleştirecekler. Toplamda 546 delegemiz var. Gebze’de kongre yapmadığımız için Gebze delegasyonundan oy kullanılamayacak. Büyük kongre delege sayımız 27. Rabbim İnşallah bizleri mahcup etmesin” diyerek sözlerini noktaladı.