Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bir zam da servis ücretlerine geldi!

Akaryakıta gelen zamlar ve artan maliyetlerin ardından Kocaeli’deki servis araçlarının ücretleri yeniden belirlendi. Son olarak Mart ayında servis ücretlerine zam gelmişti.

Bir zam da servis ücretlerine geldi!
14 Haziran 2022 - 18:25
Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Başkanı Şenol İkizek, sosyal medya hesabından üyelere seslendi. Başkan İkizek, konuşmasında bir çok konuya değinirken odanın ekonomisi hakkında da konuştu ve oda bütçesinin dokuzunca ayla birlikte tükenebileceğini, bundan dolayı da hizmet veremez hale gelebileceklerini ifade etti.

İkizek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Teklif sözleşme konusunda üyelerimize söz verdik, bu konu üzerine çalışmalarımız devam ediyor. 2023 yılında teklif sözleşme projesini hayata geçirmek için çalışıyoruz, bu proje ile birlikte esnafımızın hakkını koruma altına almış olacağız. Denetimler sıkı bir şekilde devam ediyor. Siz üyelerimizden gelen şikayetlerle birlikte korsanla mücadele ediyoruz ama bölgemizde çok fazla korsan faaliyet gösteren servis araçları var. Korsanla mücadele 12 ilçede yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Altınova’ya giden korsanlarla ilgili Yalova Emniyetiyle de irtibat içerisindeyiz.

MİLLETVEKİLLERİMİZLE GÖRÜŞTÜK
Halk otobüslerinin plaka konusundaki dönüşümü de gündemdeki yerini korumakta. Bu gündemle ilgili önümüze yazı geldi ama biz bu yazıya şerh koyduk. Dönüşüm konusunda usul değişikliği talep ediyoruz, plakalar ihaleye çıkılması taraftarıyız. Ayrıca fabrika çıkış saatlerinde değişiklik talebimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Bu değişiklik yaşanırsa hem esnafımız hem kentimiz kazanacaktır. Esnafımız akaryakıt konusunda kentimiz de sıkışık trafik konusunda bir nebze de olsa rahatlayacaktır. Ankara’ya federasyon seçimlerine gittik ve orada bölge milletvekillerimizle görüştük, sıkıntılarımızı anlattık. Önümüzdeki süreçte esnafımızın karşısına sorun çözümleriyle çıkmak istiyoruz.

LÜTFEN DAHA DİKKATLİ OLALIM
Bilindiği üzere göreve geldiğimiz günden beri firmaların esnafımızdan yaptığı kesintileri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Oda olarak yaptığımız girişimler karşısında firmalarda da dernekleşme hareketleri başlamış. Bizim için dernekleşme hamlelerinde bir sıkıntı yok ama bu dernekleşme esnafı üzmeyip, sıkıntıya düşürmeyecek ise sıkıntı yok. Esnafı yok etmeye ve ezmeye yönelik bir çalışma olursa oda olarak bu çalışmanın karşısında dimdik duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca esnaf arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum, meslekte yeterlilik belgelerimizi almamız gerekiyor. Bazı esnaf arkadaşlarımız tehlikeli araç kullanıyorlarmış, can taşıdığımızı unutmayalım, insanların canları bizlere emanet. Lütfen daha dikkatli olalım.

ODAMIZIN BÜTÇESİ TÜKENECEK
Odanın mali durumuyla ilgili de konuşmak isterim. Göreve geldiğimiz günden beri firmalardan odamıza bir yardım almıyoruz. Geçmiş dönemde oda üyelerine yönelik bir çok destek alındığı için pek sorun yaşamadık ama şimdi firmalara dimdik durunca gerekli destekleri alamadık. Buradan tüm esnafların odalarına destek olmasını talep ediyoruz, ben biliyorum ki bu esnaf grubu odaya katkıda bulunacaktır. Haklarımızı savunacak olan avukatlık bürolarıyla anlaşabilmemiz için ekonomik durumumuzun iyi olması gerekiyor. Odanın hesapları herkese açıktır, odamızın dokuzuncu aydan sonra ki bütçesi tükenecek. Dört aylık bir süreci yaşamak durumda olacağız, odanın aylık gideri 140 bin TL. Hizmet veremez hale gelebiliriz, destek bekliyoruz.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum