Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Hürriyet, "Halkçı belediyecilik hizmetlerimizden sonra insanlar sorgulamaya başladılar"

Sözcü TV’de yayınlanan Başkent Kulisleri programına konuk olan Başkan Hürriyet, “20 sene boyunca Kocaeli’yi AK Parti yönetti. Bu süreçte insanlar farklı bir yönetim tarzını görmedi. 20 sene sonra halkçı bir belediye gelip hizmet yaptığında insanlar sorgulamaya başladılar” dedi

Başkan Hürriyet, "Halkçı belediyecilik hizmetlerimizden sonra insanlar sorgulamaya başladılar"
28 Mart 2024 - 10:53 - Güncelleme: 28 Mart 2024 - 13:04
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Sözcü TV’de yayınlanan Aslı Kurtuluş Mutlu’nun moderatörlüğünü yaptığı Başkent Kulisleri programına konuk oldu.  Programda Gazeteci Saygı Öztürk ve Deniz Seyrek’in sorularına yanıt veren Başkan Hürriyet, seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. 

“BİR YANIMIZ EKSİK KALDI”
Başkan Hürriyet, “2019 yılında halkımız bize güzel bir emanet verdi. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Ama ne yazık ki bir yanımızda eksikti. Meclis çoğunluğunu alamadık. Bu da bize hem para hem de vakit kaybettirdi. AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri sürekli bize yetki vermemeye çalıştı. Engellemelerin çoğunu israfı bitirecek olan kararlarda yaşadık. 

“GİDERLERİ AZALTMAYI TERCİH ETTİK”
Göreve geldikten bir sene sonra pandemi sonra da ekonomik kriz patladı. Ama yatırım yapmak içinde bize kaynak lazımdı. Bunun için ya gelirleri arttıracaksınız ya da giderleri azaltacaksınız. Biz giderleri azaltmayı tercih ettik. Bunun da en önemli kalem araç kiralamalarını bitirmekti. Biz bu konuyu meclis gündemine getirdik. Ama mecliste bize hayır denildi. Konuyu çözmemiz 5 seneyi buldu. Sonunda da 220’den fazla iş makinası ve kamyonu satın aldık. 

“KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ BİLE KURDURMADILAR”
Kiralamaları tamamen sonlandırdık. Ama bu süreçte 55 milyona alabileceğimiz araçlar bize 350 milyona mal oldu. Bu durum bizim hizmetlerimizi aksattı. Tasarruf hamlelerimize meclisten hep veto yedik. Bana bir kreş müdürlüğü bile kurdurmadılar. Kreş müdürlüğü kurmanın nesi zararlı olabilir?

“KENDİ BİNAMIZDA KİRACIYIZ”
Benden önceki dönemde belediyenin birçok malı yok pahasına satılmıştı. BELSA B Blok binamız, SGK borçlarına karşılık üç kuruşa satılmıştı. Şu anda kendi binamızda kiracıyız. Göreve geldiğimizde 4,5 milyon kira borcumuz vardı. O dönemde SGK, bir arsamızı kira borcu karşılığında yok pahasına sattı. Biz büyük bir rant ve soyguna çomak soktuğumuz için bunu kabul ettirmek kolay olmadı.

“İNSANLAR SORGULAMAYA BAŞLADILAR”
20 sene boyunca Kocaeli’yi AK Parti yönetti. Bu süreçte insanlar farklı bir yönetim tarzını görmedi. İnsanlara bu dönemde ne söylendiyse ona inandı. 20 sene sonra halkçı bir belediye gelip hizmet yaptığında insanlar sorgulamaya başladılar. Biz 71 kamyonu 27 milyon liraya satın alırken Gebze Belediyesi aynı dönemde 43 kamyonu 67 milyon liraya kiraladı. Araçlarımızı alırken de normal ihale yapmayıp Devlet Malzeme Ofisi’nden aldık” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum