Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Hürriyet, Elbistan'da depremzedelerin yanında!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde depremzedelerin yanında yerini alırken İzmitlilerin topladıkları yardımlarla yola çıkacak olan 3’üncü yardım tırının Elbistan’a gideceğini ifade etti

Başkan Hürriyet, Elbistan'da depremzedelerin yanında!
07 Şubat 2023 - 16:26 - Güncelleme: 08 Şubat 2023 - 13:17
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibi merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem sonrasında hemen teyakkuza geçerek çalışmalara başlamış, kısa süre içerisinde koordine olduktan sonra CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile birlikte deprem bölgesine doğru yola çıkmıştı. Şuan Elbistan’da olan Başkan Hürriyet tablonun çok vahim olduğunu ifade ederek, “İzmit Belediyesi olarak deprem bölgesi için bir yardım kampanyası düzenledik. Yardım kampanyanın organizasyonunu yaptıktan sonra biz de Kocaeli Milletvekilimiz Tahsin Tarhan ile birlikte yola çıktık. Yaklaşık 18 saat sonrasında Kahramanmaraş Elbistan’a ulaşabildik. 

“BURADA HİÇBİR ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILMAMIŞ”
Yollar gerçekten çok kötü, tipi var. Ciddi bir buzlanma var. Yolda hem yardım tırları hem arama kurtarma ekipleri ne yazık ki çok ciddi zaman kaybı yaşıyorlar. Kara yolu ile ulaşım çok zor. Burada gördüğümüz tablo da iç açıcı değil. Burada bine yakın binanın yıkıldığına dair iddialar var. Bizler de koordinasyon merkezine uğradık. Ardından yıkılan bölgeleri ziyaret ettik. Burada henüz hiçbir arama kurtarma çalışması yapılamamış. Hiçbir parça beton kaldırılamamış. Ciddi bir koordinasyonsuzluk var. Anca yeni yeni sistemi kurmaya çalışıyorlar. 

“3’ÜNCÜ TIRIMIZ ELBİSTAN’A GELECEK”
Gıda, su, ısınma, benzin ihtiyacı çok fazla. Özellikle yıkılan binaların içerisinden bazı tahta parçalarını yakarak kendilerine yiyecek hazırlamaya çalışıyorlar. Gerçekten koşullar çok zor. Birçok ihtiyacı karşılayacak olan 3’üncü tırımızı Elbistan’a yönlendireceğiz. Buradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak istiyoruz. Herkese bir kez daha geçmiş olsun demek istiyorum. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızı Allah’tan rahmet diliyoruz. 

“BURADAN HATAY’A GEÇECEĞİZ”
Biz de İzmit Belediyesi ve İzmit halkı olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz ama gerçekten tablo çok vahim. Sabaha karşı arama kurtarma ekiplerimiz Hatay’a vardı. Biz de oraya geçeceğiz. Onlardan gelen bilgiye göre ilk giden ekip İZBAK olmuş. Şuan orada enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması adına ciddi bir mücadele veriyorlar. Buradaki ihtiyaçları tespit ettikten sonra Hatay’a geçeceğiz. Orada arama kurtarma ekibimize katılacağız. Burada çok geniş bir coğrafyada ciddi bir hasar var. Allah herkesin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum