Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık, CHP'lilere cevap verdi; Şeytan taşlamaktan tavaf yapamıyoruz

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, geçtiğimiz haftalarda CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri’nin Darıca Belediyesi’nin Termal Grup proje alanı içerisinde yer alan belediyeye ait parsellerin çok ucuza satıldığı ve kamunun zarara uğratıldığı şeklindeki açıklamalarına yaptığı basın toplantısıyla cevap verdi. Başkan Bıyık, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir propagandasıyla da karşı karşıya kaldıklarını ve yalan beyanda bulunduklarını söyleyerek, kamuoyunu 600 milyon zarara uğrattıkları yönünde kirli bir algının oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti .

01 Mayıs 2023 - 15:21 - Güncelleme: 01 Mayıs 2023 - 16:10
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Milletvekili İlyas Şeker, Cemil Yaman, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Yasemin Özdemir’in de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda tamamlanmış ve tamamlanacak projelerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelerek konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ülkenin bir seçim sürecine girdiğini, bu nedenle bir yandan milletvekili adayları ile sahada hep beraber çalışırken diğer yandan da Darıcalılar’a verdikleri sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

YAPTIĞIMIZ HER İŞİN MERKEZİNDE CUMHURBAŞKANIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİ VARDIR

Başkan Muzaffer Bıyık konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi; ‘’4 yıl önce ahdettiğim ne varsa bunları yapacak iradeye sahibiz ve çalışmalarımızla planlamalarımız hep bu noktada. Hep şunu söylemişizdir size, ‘ yereldeki zihniyetin ana merkezi geneldeki istikrardır.’ Bunu da söylerken de realiteyi ortaya koyuyoruz. Yaptığımız işlerin her noktasında, her merkezinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize olan güveni olduğunu söylüyoruz. Yaptığımız her işte büyükşehir belediye başkanımızın bize olan desteği olduğunu söylüyoruz. Yaptığımız her işte Ankara'dan bize destek olan milletvekillerimizin sayesinde biz bu kenti düzenlediğimizi söylüyoruz. Kentimizde belki göze gelmeyen, belki birçok insanın bilmediği, Yaklaşık on beş milyar maliyeti olan büyük bir metro çalışmaları var. Şu anda sessiz ve derinden bir şekilde devam ediyor hükümet konağımızın temeli atılacak bu hafta. Eğitimle, okullarımızla, ulaşımla, metro çalışmalarıyla alakalı yaptığımız çalışmalarla görev süremizin sonunda Allah'ın izniyle Darıca halkına gözle görülür çok ciddi bir kazanımlarımız olacak.

KOCAELİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPAN İLK BELEDİYEYİZ

6 Şubat'ta dünyanın ülkemizi derinden yaralayan kentsel dönüşümle alakalı belki de Kocaeli ilk ve tek belediyeyiz biz. Yalan üretmiyoruz, iş üretiyoruz. 329 dairenin dönüşümünü Elhamdülillah alnımızın akıyla vatandaşlarımıza teslim ettik ve şu an insanlar oturuyor. Ve hele hele şu 6 Şubat’taki depremden sonra orada olan insanların hepsi teşekkür ediyor. ‘ Allah razı olsun’ diyorlar. ‘ Korkulu rüyalarımızı artık görmüyoruz sayenizde’. diyorlar.

HER ŞEYE MUHALİF OLMAYI ADET EDİNMİŞLER

Millet Bahçesi’nin girişine yapılacak olan Belediye ve Kaymakamlık Hizmet Binası konusuna da değinen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, muhaliflerin sürekli olarak her şeye muhalif olduklarını dile getirerek ‘’ Her projemiz öncesi ‘Ne gerek vardı? ‘ diyorlar işleri güçleri her şeye muhalif olmak, ama benim vatandaşım elinde evrak, nüfus ayrı bir yerde. tapu ayrı bir yerde. Kaymakamlık ayrı bir yerde. hepsini seçtik. Biz ne için varız? Siyaset ne için varız? Vatandaşın hayatını ve hayat standart yükseltmek istiyoruz. Onlarca okul yapıyoruz. Millet bahçesinin içerisinde bir okul alanı yaptık. Elli beş dönüm arazi yaptık. ‘ Vay efendim ağaç katliamı yapıyorlar.’ diyorlar. Yani yaptığımız her işe hep muhalefet olarak bakmaya alet edilmiş bir muhalefete de karşı karşıyayız Darıca'da bizim iktidarımız kadar ağaç diken hiçbir iktidar olmadı, hiçbir ağacı kesmedik, diplerinden alarak başka yerlere taşıdık, ama ağaç diplerinden, filizlenmiş, ağaç parçalarını kestik tabi ki. Bize, ‘ Ağaçları kesiyorlar’ diyenler, Yalova'daki kesilen ağaçlara maalesef hiç sesini çıkarmıyorlar ‘’ dedi.

BİZ BELEDİYEYE AİT PARSEL SATMADIK, CHP’LİLER YALAN SÖYLÜYOR

Termal Grup proje alanında kalan belediyeye ait parsellerin çok düşük ücretlere satıldığı yönündeki CHP Meclis Üyelerinin iddialarına proje alanının bulunduğu harita üzerinde yanıt veren Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir propagandasıyla da karşı karşıya kaldık. . Bakın yalan beyanları buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Biz Darıca Belediyesi'ne ait bir parseli satmadık, bu, kocaman bir yalan, biz, Darıca Belediyesi’nin bir çok alanlarda, birçok yerlerdeki parsellerde hisseleri olduğu gibi bir satış yaptık.. Bir kirli bir algı var. Vay efendim kamuyu 600 milyon lira zarara uğratmışız. Bilmem ne yapmışız. Seçimler yaklaştık, her şey ortaya çıkmaya başlayınca siyaseten nasıl vurabiliriz, nasıl yapabilir ne gibi çamur atabiliriz ? Şimdi ‘600 milyon kamunun zararı var. ‘ diye attılar bir yalan ortaya Allah'tan korkun. Bir yalanı söylerken bari, bir yalan söylerken hani bir anlamda bir tabir vardı ya. ‘Ufak at ta civcivler yesin ‘... 50 bin lira, 60 bin lira değerinde arsanın metrekaresinden bahsediyorlar, ben Darıca’da 50 Bin-60 Bin TL değerinde arsa görmedim. Bakın bu arsa Termal Grubu bu araziyi ilk satın aldığında spor alanı ve park alanıolarak Darıca Belediyesi'ne tescil edilmiş, parseller var, satılamaz alanlar olarak..Yani bu iki arazide Darıca Belediyesine ait tescilli olup yasaya göre satamazsınız. Sadece Termal Grup proje alanı içerisinde 3 bin 147 metre kare imarlı belediyeye ait bir hissemiz var, bakın parsel değil burası.. Yani, ‘ Parsel sattı ‘diyorlar ya, bu komplo bir yalan, Şu arazinin içerisinde belediyeye ait bir parselimiz yok bizim. Şu anki arazinin içerisinde bizim 3 bin 147 metrekare, Termal gruba ait arazide 383bin 419 metrekare imarlı ve tapulu arsası var.

BELEDİYEYE 155 MİLYON TL’LİK OLMAYAN BİR KAYNAK SAĞLADIK

2016 ve 2018 yılında yapılan imar değişikliğiyle bu arazinin şeklinde, özel eğitim alanları, cami alanları var, bir de burada ‘satılamaz arazi ‘ diye bahsettiğim bir spor alanı vardı. bu arsayla hisseli araziyi birleştirilip belediye parseli buraya ‘ spor alanı olarak işlenmiş. Burası yaklaşık 11 dönüm. Buranın mülkiyeti şu anda Darıca Belediyesi’ne ait . Burası da dağ başı da değil, Tuzla bağlantı yoluna geliyor. Yani caddeye cephe, Bölgeyi tanıyanlar bilir, Neşet YalçıN Anadolu Lisesi’nin yanında bir yer.. 11 Bin metre kare bir arsa ve belediyeye ait tapusu var şu an .. Eğer 18 uygulaması yapmadık, belediyeye ait 2 Bin 721 metrekare imarlı tapulu alana 15-16 uygulaması yaparak buradan kaynak yarattık. P1 ve P2’ye kağıt üzerinde, şehir planlıyıcıları, haritacılar, mühendisler ve teknik birimle biz hisse attık. Bizim buradaki konut alanındaki mülkiyetimiz aynen devam ediyor, P1 ve P2’ye attığımız hisseyi de 15 Bin 428 metre kareye çıkardık, belediyeye ait hissemiz yoktu, biz belediyeye hisse çıkardık, bu hisseli yerin satışı ise belediye kanunu gereği encümenin yetkisindedir. Parsel satışları da açık ihaleyle satılır. Biz hisselerin satışıyla alakalı yasal olarak gereken piyasadan fiyat toplamak ve alt yapısını hazırlamaktır. Encümen de bunun nihai kararını verir. Bizim Elhamdülillah milletimize veremeyeceğimiz en ufak bir hesabımız yok Biz bu 2 hisseli yerin satışıyla alakalı arkadaşlara talimat verdik. Vicdanen hiç bir şekilde rahatsız olmamamız kaydıyla yasal olarak ne gerekir se yapılsın diye.. Ve biz gittik piyasadaki fiyat analizlerini yaptık. 200 tane emlakçıdan bölgemizdeki emlakçıdan fiyat aldık, Ticaret Odasından fiyat alındı. O da yetmedi, BDDK lisanslı bir firmadan da fiyat aldık Bunların totalinde, encümenimizin belirlediği fiyatda yaklaşık 10 bin TL., Yani 15 Bin 428 metrekare arsanın karşılığı olan 155 milyon liraya belediyemiz olmayan bir hisselerini buradan üretip belediyeye kaynak sağlamışız. Darıca Belediyesi, geleceğiyle alakalı da, yarınları ile alakalı da.bana göre, kendi adıma söyleyeyim, yapılmış çok muhteşem bir işti. Ama şunu da net söyleyeyim. Yalan ve iftirayla uğraşmaktan işimize bakamıyoruz. Hani derler ya şeytan taşlamaktan tavaf yapmaya vakit bulamıyoruz.’’dedi 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum