Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık; Baz istasyonunu oraya yaptırmayacağım

GÖRÜNTÜLÜ HABER - Darıca'da bir GSM Operatörü Şirketi‎, bakanlıktan izin aldıklarını gerekçe göstererek baz istasyonu yapma kararı alarak inşaat çalışmalarına başladı. Belediye ise kendilerine böyle bir başvuru olmadığı için inşaatı mühürledi. Mahalle sakinleri ise baz istasyonu istemediklerini belirterek imza toplayıp inşaat alanında eylem yaptılar.

Başkan Bıyık; Baz istasyonunu oraya yaptırmayacağım
07 Haziran 2020 - 16:54 - Güncelleme: 07 Haziran 2020 - 21:01


Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi, Dr. Zeki Acar Caddesi, Gelincik Sokak üzerinde bir GSM Operatörü şirketi tarafından yapılmak istenen baz istasyonuna mahalle halkı karşı çıkarak imza toplayıp inşaat alanında eylem yaptı.

VATANDAŞ TEDBİREN KALDIRILMASINI İSTİYOR
CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve Belediye Meclis Üyelerinin de destek verdiği eylemde, mahalle sakinleri, bir şahsa ait arsada 30 metre yüksekliğinde 5-G Baz İstasyonu yapılmak istendiğini ve sağlık açısından buna karşı çıktıklarını söyleyerek Darıca Belediye Başkanlığı'na yazdıkları dilekçede, mahallelerine yapılmak istenen 5-G Baz İstasyonunun basit bir olay olmadığını belirterek, Avrupa Parlamentosunun 5-G'ye geçilmemesi yönünde teklif götürdüğünü ve 5-G'nin frekansın mikrodalga fırınından kat be kat yüksek olduğunun ifade edildiğini söylediler..
Mahalle sakinlerinin nükleer radyasyonla karşı karşıya olduğunun da ifade edildiği dilekçede bu durumda insan vücudunun savunma sisteminin çöktüğünü ve ve korunma makenizmasını zayıflatarak kanser, alzheimer, parkinson gibi hastalıklara yakalanmasına neden olduğu için baz istasyonunun tedbiren kaldırılmasını istediklerine yer verildi.

CHP'Lİ AKTAŞ; BELEDİYE İSTEMİYOR AMA BAKANLIK İZİN VERMİŞ
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine baz istasyonunun yapılacağı inşaat alanına geldiklerini söyleyerek, konuyla ilgili olarak yaptıkları araştırmaların neticesinde
Eyleme katılan ve inşaatın yakınında oturduğunu söyleyen bir mahalleli ise, yaptığı açıklamada, Covid-19 Salgını ile mücadele edildiği dönemde, halkın sağlığının her şeyin üzerinde tutulduğunu ancak benzer bir durum olan Baz İstasyonu konusunun ise yine aynı hükümet eliyle Darıcalıların sağlığını tehlikeye atacak bu şekildeki faaliyete engel olumadığına dikkat çekti. Başkan Aktaş, '' Darıca Belediye Başkanı bu inşaata müsaade etmeyip kısmi olarak durdurmuş olsa da, yine aynı hükümetin bakanlığı tarafından bu inşaata izin verilmiş. Biz, her şart ve koşulda CHP olarak sizin yanınızda olduğumuzun sözünü veriyoruz. Bu baz istasyonunun buraya yapılmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız, sadece bugün değil, gerekir se her gün gelmeye razıyız'' dedi.

ÇALIŞANLAR, VATANDAŞTAN NE YAPILDIĞINI SAKLAMAYA ÇALIŞTI
Baz İstasyonu inşaat alanına yakınında oturduğunu söyleyen mahalle sakini bir vatandaş ise inşaat hakkında bilgi almak istediğinde çalışanların konuyu sakladıklarını belirterek, '' 20 gün önce 3 arabayla gelip burada dron uçurdular, ben güvenlik görevlilerinin keşif yaptığını zannettim. Çalışmalar başladığında herkes çalışanlara ne yapıldığını sorduğunda bilmediklerinin cevabı veriliyordu. Ben emekliyim işim gereği biliyorum ne yaptıklarını baktığımda 5-G olduğunu anladım, sorduğumda aynı cevabı aldım. Zabıtayla görüştüğümde gelip baktılar kaçak olduğunu söylediler ve ertesi sabah gelip mühürlediler'' dedi.

BAŞKAN BIYIK; ORAYA BAZ İSTASYONU YAPILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİM
Darıca Belediye Bıyık ise, kendilerine gelen şikayet üzerine konuyla ilgili yaptıkları incelemelerde, firmanın bakanlıktan izin aldığını ancak belediyeye hiç bir başvuru yapmadan inşaata başaladıklarını tespity ettiklerini ifade ederek, ''Bize de başvurarak izin almaları gerekiyordu, anacak bunu  yapmadıkları için çalışmaları da kaçak olarak pamışlar. Bizler de mevzuatlar gereği burayı mühürledik. '' dedi. Başkan Bıyık, vatandaşların müsterih olmasını isteyerek oraya hiç bir şekilde baz istasyonu yapımına müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Mahallelerinde baz istasyonu kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar daha sonra belediye meclis toplantısında gündeme getirmeleri için topladıkları yüzlerce imzadan oluşan dilekçeleri CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş'a teslim ettiler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum