Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Özhaseki Darıca'da açılışa katıldı

Darıca Belediyesi ile hayırsever iş insanı Rüstem Metin Yurtsever işbirliğinde yapılan Halk Sağlığı ve Kültür Merkezi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla açıldı.

Bakan Özhaseki Darıca'da açılışa katıldı
30 Ağustos 2023 - 02:43 - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 - 02:43
Kazım Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan Rüstem Metin Yurttaş kültür merkezinin açılışına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yaı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysal Tipioğlu, Cemil Yaman, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Daire Müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAŞKAN BIYIK; DEDİKODU DEĞİL, ESER SİYASETİ ÜRETİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kürsüye gelerek, Yaklaşık bin 800 metre kapalı alanda, 8 doktorlu sağlık ocağı ile beraber içerisinde konferans salonu bulunan gençlik merkezi noktasında bir kütüphaneyi ve kültür merkezini bugün hizmete açmış bulunduklarını söyledi. Başkan Bıyık, Seçim beyannamelerinde gerçekleşen yüzde 92’lik bir eserle Darıca’da  dedikodu siyaseti değil, eser siyaseti üretmeye çalıştıklarını ifade ederek, ‘’Marka şehir Darıca anlayışıyla ilçemize değer katan projeleri özen göstererek ortaya çıkarıyor, ortak akılla kurumlarla işbirliğine önem veriyoruz. Darıca Belediyesi olarak ilçemize kattığımız eserlerden bir tanesi de kültür merkezimiz." diye konuştu." dedi.
Darıca Belediyesi olarak öncelikli konularından birisi de deprem olduğunu ifade eden Başkan Bıyık, "Darıca bölgemizde 329 dairelik bir kentsel dönüşüm projemizi gerçekleştirip toprak sahiplerine teslim ettik. Darıca 24 kilometrekarelik dar bir alan. Özellikle 1999 depremi öncesi yapılaşmalarda, kooperatif binaları öncelik almak kaydıyla buralarla alakalı hep iş birliği içerisindeyiz. Ümit ediyoruz ki büyükşehir belediyemiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızla beraber o vatandaşlarımızın da kentsel dönüşüm noktasındaki beklentilerine ivedilikle cevap vereceğimize inanıyoruz. Yerel yönetimlerden sorumlu başkan olduğunuz günlerde malum yüzyılın felaketi olarak gördüğümüz Maraş depreminde Valimiz Seddar Yavuz ile beraber Maraş’ta Dulkadiroğlu ilçesinde de birlikte yaraları sarmak için Darıcalı hemşehrilerimizin bizlere verdiği emaneti oradaki kardeşlerimize ulaştırmak suretiyle o bölgelerde canla başla çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

KENTİMİZDE BÜYÜK VE GÜZEL İŞLERİMİZ VAR

Belediyecilik hizmetlerine devam ettiklerini dile getiren Başkan Bıyık, "Darıca genç bir ilçe. 2008 yılında kuruldu ama 230 bin nüfusu var. Maalesef bir hükümet konağımız yoktu. Bakanımız döneminde yapılan işlerle takibimiz sonucunda şu anda hükümet konağı inşaatımız devam ediyor. İnşallah yakın zamanda onun da milletimizin hizmetine açacağız. Yine millet bahçelerimizde, sahilde muhteşem rekreasyon alanları, yeşil alanlarla kentimizin her bir tarafında şantiye şeklinde devam eden büyük ve güzel işlerimiz var" ifadelerini kullandı.

RÜSTEM YURTSEVER; 45 BİN KİŞİYE HİZMER VEREBİLECEK BİR KOMPLEKS

Darica Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ta sonra konuşan hayırsever iş insanı Rüstem Metin Yurtsever ise "Bu kompleksin inşaat başlangıcında pandemi dolayısıyla iki kişinin bile bir araya gelmeye çekindiği dönemde çeşitli zorluklar altında temeli atıldı. Bu zorlu süreç içerisinde karşımıza çıkan bir takım güçlere rağmen inşaatını tamamlamış olmanın gururunu taşıyorum. Darıca Belediyesi öncülüğünde inşa edilen halk sağlığı ve kültür merkezimizin her bir alanı halkımıza fayda getirmesi için projelendirilmiş ve sadece halkımıza hizmet için var olmaya devam edecektir. Kompleks içerisinde eğitim alanları, konferans salonu, çalışma ofisleri ve halk sağlığı merkezi gibi birçok alanı bir arada bulunduruyor. Yaklaşık 45 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteli kompleks olması itibariyle Türkiye’de nadir gerçekleştirilmiş yapılardan biri olmuştur" dedi.

BÜYÜKAKIN; BAŞKAN BIYIK’LA CANLA BAŞLA YENİ HİZMETLER YAPMAYA KOYULDUK

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise Başkan Muzaffer Bıyık ile birlikte Darıca’da kolları sıvadıklarını ve yeni hizmetler yapmaya canla başla koyulduklarını belirterek, ‘’ Darıca’nın 14 tane mahallesinin altyapısını yeniden yaptık. Buranın ayrı bir su deposu yoktu. Ana şebeke doğrudan su alan bir sistemi vardı ve topografyasından dolayı sellerde ciddi riskler vardı. 2 senemiz buranın altyapısını yeniden yapma, inşa etmeyle geçti. Bunun yanında iki tane ana noktada bunlardan bir tanesi kışlamızın olduğu bölgede yaklaşık 900 dönümlük bir alanda millet bahçesi yapılmasıydı. Diğer taraftan da Balyanoz Koyu’nda hemşehrilerimizin nefes alacak, sahille buluşacakları güzel rekreasyon alanları kazandırmak oldu. Bunun yanında Darıca’nın trafiğini rahatlatacak sayısız ana arter, açma problem projelerine de birlikte öncülük ettik. Bu merkezde emeği geçen hayırsever işadamı Rüstem Metin Yurtsever ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VALİ YAVUZ; BAŞKAN BIYIK’I VE YURTSEVER’İ TEBRİK EDİYORUM

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’da konuşmasında, böylesine güzel bir eserin açılışında bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu, emeği geçen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a ve hayırsever iş insanı Rüstem Metin Yurtsever’i gönülden tebrik ettiğini söyleyerek, ‘’ Bizim medeniyetimizde ve inancımızda sadaka-i cariye çok önemli bir yer tutar. Bu anlayış ve bu imanla bu esere katkı sunan iş adamımızı gönülden tebrik ediyorum. Bu şehir Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüz akı şehirlerden bir tanesidir. Türkiye’de en çok vergi veren 4. Şehir ve yaklaşık 2022 yılı dış ticaret hacmi de 108 Milyar Dolar olan bir şehirdir. Bu rakamları ile bile dünyada birçok ülkenin önünde yer aldığını da söyleyebiliriz. Böylesine bir potansiyele sahip şehrimizin iş adamlarının eğitim ve sağlık başta olmak üzere hayır hizmetlerine kaynak aktarmasını gönülden diliyor, bu güzel örneklerin çoğalmasını arzu ediyoruz. Bu şehir kurumsal kapasitesi yüksek, özellikle Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek olabilecek kapasite, imkan ve kabiliyet ruhuna sahiptir. Valilik birimleriyle de iş birliği ve koordinasyonlu bir şekilde çalışan,  Türkiye’ye de örnek olabilecek bir şehir. İnşallah bizler de bunun bir parçası olarak hizmet üretmeye, halkımızın ihtiyaç ve sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Sayın Bakanım bugün bütün gününüzü ilimize ayırdınız, ilimizi teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız, bu vesileyle bir kez daha şükran duygularımı ifade ediyor, açılışını yapacağımız merkezin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

BAKAN ÖZHASEKİ; İNSANOĞLUNUN BAL ARISI GİBİ OLMASI LAZIM

Bakan Özhaseki burada yaptığı konuşmada, “Kur'an-ı Kerim'de Cenab- ı Hak bizlere ‘hayır da yarışın’ diyor. Evet, bizim hayırlarla yarışmamız lazım ve gözümüzün nuru efendimiz de ‘cennet cömertlerin yurdudur’ buyuruyor. Ne güzel müjdeler. İslam alimleri cömert insanları, bu hayır işlerini yapan insanları bal arılarına benzetiyorlar. Diyorlar ki ‘o bal arıları tabiatta gezeler, çiçeklerden, polenler toplarlar. Sonra da gelirler, büyük bir emek vererek, gayret ederek dünyanın en kıymetli yiyeceğini yaparlar, fakat kendileri yemezler. O balı başkalarına ikram ederler. Onun için kıymetlidir. Bir başka hayvanat aleminden karınca örnek verilir. Karınca da çok çalışır. Gayret eder. Çer çöp toplar, ama kimseye faydası olmaz. Bir de ayak altında gezer. O yüzden insanoğlunun bal arısı gibi olması lazım ve karınca gibi de olmaması lazım diye düşünüyorum” dedi.

'İSTANBUL'UMUZU DA, KOCAELİ'MİZİ DE DEPREME HAZIRLAMAK İSTİYORUZ'

Beklenen İstanbul depremi hakkında da konuşan Bakan Özhaseki, “Yakında olabilecek olan İstanbul çevresindeki deprem için de gece gündüz demeden bakanlık olarak gayret ediyoruz. Bütün ekiplerimiz sabahlara kadar çalışıyorlar. İstanbul'daki yerel dinamikleri iyi bildiğimiz için bütün belediyelerimizi, sivil toplum örgütlerini davet ederek onların fikirlerini de alıyoruz. Önümüzdeki günlerde meclise inşallah bir yasa getireceğiz. Daha kolay, daha hızlı, daha güvenli evler yapabilmek için de özel yasalarla biz, İstanbul'umuzu da, Kocaeli'mizi de depreme hazırlamak istiyoruz ki bundan sonra deprem olduğunda dizlerimize vurmayalım. Deprem olduğunda oturup evladımızı kaybettik diye ağlamayalım diye. Bunu yapacak bizde bilgi var, birikim var, irade var. Allah'ın izniyle de bunları yapabilecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.

'SAĞLIKTA GÜZEL İŞLERİN YAPILDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ'

Biz Almanya gibi, İngiltere gibi, İtalya gibi, Fransa gibi, İspanya gibi Avrupa'da söz sahibi, gelişmiş ülke diye anılan ülkelerin kovidli hastalara nasıl davrandıklarını çok iyi gördük. Ambulanslarda sıra beklerken ölen insanlar gördük. Topluca kovidli hastaları gömdükleri ortamları gördük. Ama Allah'a hamdolsun bugün geldiğimiz nokta itibariyle de sağlıkta güzel işlerin yapıldığı bir dönemdeyiz. Evet, biz bu ülkeyi seviyoruz. Bu ülkenin çocuklarıyız. Zaten bin yıldır neredeyse bu ülkede yaşıyoruz. İnşallah ilanihaye kıyamete kadar bu ülkede bayrağımızla dalgalanacak, ezanımızla okuyacak ve beraberce yaşayacağız. Önemli olan burada bizim hep birlikte el birliğiyle bu ülkeye hizmet etmemiz insanlarımızı daha müreffeh bir şekilde yaşatmamız, bin bir türlü zorluğa karşı da göğüs gererek o işlerin altından kalkıp, önümüze bakıp yolumuza devam etmemiz. Bakanlık olarak da herhalde bizim Kocaeli'de 20-25 yerde işimiz var. Onları da birebir takip ediyoruz ve bütün bu devletin hizmetlerinin yanı sıra hayırsever kardeşimin de Cenabıhakk'ın rızasını kazanabilmek adına yapmış olduğu bu eserden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah keselerine bereket versin.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum