Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Arslan'dan Törk'e tepki: Bir CHP'linin yapmaması gereken her şeyi yaptı!

Yakup Törk’ün adaylığı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan, Törk’ün bir CHP’linin yapmaması gereken her şeyi yaptığını ifade etti.

Arslan'dan Törk'e tepki: Bir CHP'linin yapmaması gereken her şeyi yaptı!
25 Aralık 2023 - 17:08 - Güncelleme: 26 Aralık 2023 - 11:37
Mart ayında gerçekleşecek seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerin adayları belli olmaya başladı. CHP PM toplantısında alınan karar ile CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan oldu. Çalışkan’ın aday gösterilmesi sonrası önceki dönem CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, deyim yerindeyse ateş püskürdü. Arslan’ın Gebze’den ithal edilen bir isim olduğunu ifade eden Törk, bazı iddialarda bulunmuş, Arslan’ın Çayırova’da ikamet ettiğini söylemişti. AK Parti’ye Darıca’nın 5 yıl daha hediye edildiğini belirten Törk’ün açıklamaları tartışma konusu olmuştu.

“İLÇE BAŞKANININ DAVETİNİ REDDETTİ”

Törk’ün iddiaları ile ilgili Nokta Gazetesi'ne konuşan Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan, Törk’ün bir CHP’linin yapmaması gereken her şeyi yaptığını ifade etti. Adaylık açıklaması sonrası kendisi ile iletişime geçmediğini söyleyen Çalışkan, “Sadece adaylık açıklaması esnasında ilçe başkanımız her üç aday adayını bir araya getirmek için aradı Yakup bey ise diyaloğu reddetti ve bu açıklamayı yaptı. CHP’nin kendi içindeki görüşlerini basın önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Gerçekten CHP’li olan kişi bu tür bir açıklamalar yaparak partisine zarar vermezi. Parti neferi olarak çıkar aday gösterilen ismin elini sıkar, destek olur. Ben CHP’nin her kademesinde görev almış biri olarak bu şekilde yaşadım. Kendisinden de bunu beklerdim. Kendisi bir CHP’linin yapmaması gereken gereken her şeyi yaptı. Kendisine havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİLMESİNE RAĞMEN BU AÇIKLAMAYI YAPIYOR”

İtihal aday iddialarını da yalanlayan Çalışkan, “Ben Darıca’nın çocuğuyum, Darıca’da büyüdüm, 1 yaşında buraya geldim. Darıca’nın okullarında okudum, Darıca’da evlendim, çocuklarımı burada büyüttüm. burada büyüttüm . Çalıştığım Gebze’de ve Darıca’da evlerim var. Her ikisini de aktif bir şekilde kullanıyorum. Yakup Bey’in evinin hemen yanında oturuyorum. Yakup Bey benim komşumdur. Bizim 1987’den yaptığımız evin karşısında 2010’lardan sonra geldi. Benim anamı da tanır babamı da tanır. Bizim orada oturduğumuzu biliyor. Beni tanıyor ama bunları bilmesine rağmen bu açıklamayı yapıyor. Yaptığı açıklama siyasi nezakete yakışmıyor” şeklinde konuştu.

“İSTEDİĞİ GÖREVLERİ PARTİ KENDİSİNE VERMİŞTİR”

Törk’ün tepkisinin kendisine karşı mı yoksa aday gösterilmemesi ile ilgili mi olduğu sorusunu yanıtlayan Çalışkan, “Yakup Bey bizim partimizde 2009-2014 döneminde Darıca Meclis üyesiydim. Kendisi o dönem partiye üye olup ilçe yönetiminde görev aldı. 2014 seçimlerinde belediye başkanlığına aday adayı oldu. Kendisi Cengiz Hamşioğlu ile ön seçime girdi ve Cengiz Bey kazandı. Devamında ilçe başkanlığı yaptı. Milletvekilliği aday adayı oldu listeye girdi, Belediye Başkan adayı oldu. Her kademede bir adaylık kariyeri var. Parti istediği görevleri zamanında kendisine vermiştir. Şimdi de 27 yıllık partisine destek vermiş bir ismi kabul etmiyor.

“BİZE AYAKBAĞI OLMAZ”

Milletvekilliğine ben de talip oldum Fatma Hanımı tercih ettiler ben bir şey demedim. Şimdi de hayalini kurduğum bir kentte ben de varım dedim ve partim beni tercih etti. Kendisini bizden daha güçlü insanlar tercih etmiş öyle diyor. Kendisinin yayınladığı yazıda kime öfkesinin husumetinin olduğu ortada. Partisini de yıpratıyor, adayı da yıpratıyor. Canı ne istiyorsa onu söylüyor. CHP’den her kademede aday gösterilmiş bir insanın çıkıp, partilisi ve adayı olan bir ismi olmayan hususlar ile karalmaya çalışmasını siyasi olarak doğru bulmuyorum. CHP Darıca'da iktidara taliptir. Elinden gelen çalışmayı yapacaktır. Bu konular bize ayakbağı olmaz. Bekleriz ki arkadaşımız bir CHP’li olarak gelsin çalışmalara destek versin. Biz kimseye kapı kapatmıyoruz” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum