Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti Kocaeli'den 'Başbakanlı' kongre

AK Parti Kocaeli 6’ncı Olağan İl Kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Kocaeli deyince üretim akla gelir, Kocaeli deyince emek akla gelir. Kocaeli alın teri demektir. Kocaeli’nin farkı işte burada. Kocaeli iş, ekmek demektir. Kocaeli Türkiye’nin kalkınma davasına en fazla emek veren il” dedi.

Ak Parti Kocaeli'den 'Başbakanlı' kongre
26 Şubat 2018 - 09:16

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti il kongresine katılım göstermek için ilimize geldi. Kongre öncesi Gölcük Tersanesi’nde denizaltı kaynak törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, bu programın ardından saat 13.00’da Yahya Kaptan’da bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda geldi. Kongreye yaklaşık 8 bin kişilik katılım gösterdi. 7 Şubat 2015 tarihinde göreve gelen mevcut il Başkanı Şemsettin Ceyhan tek aday olarak girdiği kongrede 2.dönemine başladı. Kongrenin divan Başkanlığını AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz yaptı.

 

“SİZ NEREYE BİZ ORAYA”

Kongrede özellikle birlik, beraberlik ve siyasette istikrar vurgusunun ön plandaydı. Tribünlerde gençlik kolları tarafından, Afrin şehitlerimiz ve Zeytin Dalı Harekatına yönelik özel bir koreografinin hazırladı. . AK Gençler “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” diyerek  “Siz Nereye Biz Oraya” yazılı kareografiyi açtılar. 

 

50 KİŞİLİK YÖNETİM

Olağan kongrede AK Parti İl Yönetimi’ne 50 asil üye seçilirken, daha önce yine 50 olan yedek listeye bu kez ilk defa 25 üye seçildi. Kongrede 27 Büyük Kongre Delegesi de seçilirken, 5 Disiplin Kurulu, 3 de Demokrasi Hakem Heyeti üyesi belirlendi.

 

“KOCAELİ’NİN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL”

Kongrede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kongremiz hayırlı, uğurlu olsun. 2004 yılında, bundan 14 yıl önce çalışınca oluyor diyerek hep birlikte yola çıktık. Bugüne kadar güzel Kocaelimize, ve güzel insanlarımıza hizmet ettik. Bugüne kadar kentimize, şehir merkezlerimize, köylerimize çok güzel hizmetler yaptık. Bunu hep beraber yaptık. Tüm teşkilatımız birlikte, uyumlu bir siyaset yaptılar. Ve bunun karşılığını kentimizin her köşesinde gördük. Allah’a şükür bir kardeşimizin başı ağrısa, anında hizmet aracımız orada. Gençlerimize çok önem veriyoruz. Gençlerine değer vermeyen bir davanın geleceği olmaz. Gençler bizler için çok önemli. Çünkü yarınlar gençlerimize emanet. Gençleri adam gibi adam olarak yetiştirdiğimizde hiç endişe duymayacağız. Kocaeli’deki başarımız tesadüf değil” dedi. Karaosmanoğlu’nun ardından milletvekilleri kısa selamlama konuşmaları yaptılar.

 

“KOCAELİ FARKINI ORTAYA KOYDU”

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Başta Afrin’de olmak üzere bu ülkenin geleceği için şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İl başkanlığı görevine geldiğimiz 3 yıllık süre zarfında hemen seçimlere hazırlanmaya başladık. Güzel bir çalışma ortaya koyduk. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini yaşadık. 1 Kasım’da yüzde 56 buçukluk bir oy düzeyine çıktık. Ardından bir hain darbe girişimi oldu. İlk öğrendiğimiz andan itibaren Kocaeli halkıyla birlik olduk. Darbeye karşı dik duruşumuzu gösterdik. 16 Nisan’da da halk oylamasında evet diyen partilerle Kocaeli’de yine tarih yazdık. Referandumda Kocaeli olarak Batı’da en fazla oy alan il olarak farkımızı ortaya koydu.

 

“12 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİRİ YİNE ALACAĞIZ”

“Kongre takviminin sonuna geldik” diyen Ceyhan, “Bizler Kocaeli teşkilatları olarak birlik siyaseti yaparak bugünlere geldik. Artık tek hedefimiz 2019’da yapılacak seçimler. 12 ilçe belediyesi ve büyükşehirimizi de tekrar AK Parti olarak alacağımızın sözünü veriyoruz. 2014’teki aldığımızın üstünde bir oy oranı alacağımızı düşünüyorum. Kongrelerimizde bayrağı devreden de dahil hiçbir arkadaşımız sıkıntıya mahal vermedi. Bu kongrede ikinci dönem il başkanlığı görevi şahsımıza tevdi edildi. Bu azimli teşkilata bizi atayan genel başkanımıza, cumhurbaşkanımıza, liderimize teşekkür ediyorum.

 

“KOCAELİ HER ZAMAN İYİNİN YANINDA OLDU”

Ceyhan’ın ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Kocaeli’nin çok gayretli insanları var. Türkiye’nin en çok üreten vergi veren şehir Kocaeli. Kocaeli çalışıyor, ülkeye büyük katkı yapıyor. Aynı zamanda daha önce CHP’nin kalesi olarak görülen Kocaeli şimdi AK Parti’nin kalesi haline geldi. Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Kocaeli şu anda bütün belediyelerin AK Partili olduğu en Batı’daki il Kocaeli. Kocaeli her zaman iyinin yanında oldu. Kocaeli her zaman hizmetin yanında oldu. Kocaeli teşkilatı kurulduğu günden bu yana birliğin zirvede olduğu bir şehir oldu. Her bir arkadaşım üzerine düşenin en iyisini yapma çabasında oldu. Kocaeli bugün yüzde 56 oy oranına ulaştıysa Kocaeli teşkilatının da büyük katkısı var” dedi.

 

“KOCAELİ’NİN FARKI İŞTE BURADA”

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın ardından kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım, “AK Parti kongremizin, partimiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu salon Kocaeli gençliğinin yine coştuğu bir salon. Bu salon kurucu aşkın heyecanını yaşatıyor. Hizmet ederek bugünlere geldik. Kocaeli deyince hizmet akla gelir, Kocaeli deyince üretim akla gelir, Kocaeli deyince emek akla gelir. Kocaeli alın teri demektir. Gençler harikasınız. Kocaeli’nin farkı işte burada. Kocaeli iş, ekmek demektir. Kocaeli Türkiye’nin kalkınma davasına en fazla emek veren il. Kocaeli’deki esnafımıza, iş adamlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

 

“GENÇLER VAR OLUN”

“AK Kadınlarımızın partimizin bugünlere gelmesinde büyük katkısı var” diyen Başbakan Yıldırım, “Kadınlarımızı siyasetin asli unsurları getiren bir partinin mensuplarısınız siz. Sizlerin katkılarıyla millete hizmet aşkıyla bu ülkeyi yönetiyoruz. AK Parti’nin destansı mücadelesi ve başarısında gençlerimizin çok büyük emeği var. Gençler sağ olun, var olun. Gençler siz bizim her şeyimizsiniz. Sizi çok seviyor, ve güveniyoruz. AK Parti kongrelerinde Kocaeli gençliği her zaman muhteşem bir farkı oluşturdu.  Sizler siyasete gençlik kollarında siyasete başlayan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde gidiyorsunuz” şeklinde konuştu. 

 

“AFRİN KÜÇÜK AMA, İHTİYAÇ OLURSA GİDERİZ”

Gençlerin “Başbakan bizi Afrin’e götür” tezahüratına yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım, “Afrin’de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Orası küçük, şu anda oraya gidersek onların işine engel oluruz. Ama bu ülkenin geleceğine bir tehdit olursa 81 milyon hep beraber bu sefere çıkarız” dedi. Yıldırım ardından, “Bütün kahramanlarımıza Kocaeli’den selam gönderiyorum. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine geçmek için çalışmalar hayata geçiriliyor. Biz ittifak çalışması yapıyoruz ama Kocaeli bizden daha geniş bir ittifakı tamamlamış” değerlendirmesinde bulundu.

 

İŞTE İL YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

Şemsettin Ceyhan, Abdullah Eryarsoy, Adnan Turan, Ahmet M. Berberoğlu, Ahmet Sönmez, Ahmet Türkel, Ali Korkmaz, Arif Aküzüm, Ayhan Naci Yılmaz, Ayşe Çolak, Ayşegül Çimen Ayaz, Ayşen Yılmaz, Büşra Özbay, Ebru Karakuş, Engin Koyun, Ersin Küçükateş, Fazil Korkmaz, Gülcan Kocabıyık, Hacer Banu Çürüksulu Demir, Halil Güngör Dokuzlar, Halil İbrahim Koşdaş, Hasibe Özayan, Hilal Karaca, İlhan Yıldırım, İshak Yıldırım, Mehmet Fatih İşlek, Mikdat Aydın, Muharrem Küçük, Muharrem Top

Mustafa Yıldıztekin, Nuray Erdem, Oğuzhan Keleş, Orhan Faruk Barış, Osman Çakır, Ömer Efe, Recep Çalık, Recep Demir, Samet Coşkun, Savaş Kopuk, Semet Taşdelen, Sedat Köse, Serdar Bayram, Sezai Ata, Şengül Karagöz, Şükran Özdemir, Uğur İnan, Veli Haldız,Yakup Karaaslan, Yusuf Akın, Zehra Bozkurt.