Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

51 sürücüye 52 bin TL ceza

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri il genelinde eş zamanlı yapılan denetimlerde 51 sürücüye yaklaşık 52 bin TL trafik idari para cezası uygulanırken, trafiğe çıkmasında sakınca bulunan 23 araç trafikten men edildi.

51 sürücüye 52 bin TL ceza
15 Temmuz 2019 - 20:57
İl genelinde trafik kazalarının en aza indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması, yapılan etkin denetimlerle yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması ve özellikle yaz aylarında alkollü araç kullanılmasının önlenmesi amacıyla;
 
 Kocaeli Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, geçtiğimiz aylarda ve haftalarda il genelinde birçok ilçe de alkollü araç kullanan sürücüler üzerine birçok farklı kontrol noktalarında denetimler yapıldı. Bu hafta da  trafik, asayiş ve diğer birimlerince oluşturulan karma ekipler ile eş zamanlı olarak 14.07.2019 saat 00:00-02:30 saatleri arasında 10 ayrı noktada 36 Trafik ekibi ve 90 personel ile yapılan uygulamada, 417 sürücü ve araç kontrol edildi. Denetlenen bu araçlardan 51 sürücüye yaklaşık  52.000 TL trafik idari para cezası uygulanırken, trafiğe çıkmasında sakınca bulunan 23 araç trafikten men edildi. Ayrıca yapılan denetimlerde 28 sürücüye alkollü araç kullanmaktan cezai ve adli işlemler uygulanarak ehliyetlerine el konuldu.
 
Kocaeli Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak,  daha güvenli bir trafik ortamının oluşması ve trafik kazalarına bağlı maddi ve manevi her türlü zararın en aza indirgenmesi adına kapsamlı trafik uygulamalarının tüm il geneli trafik birimlerinin ve diğer il birimlerinin katılımlarıyla tüm ilçelerde ve farklı noktalarda kısa aralıklarla devam edeceği açıklandı.