Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca'da kongre heyecanı

Mevcut Başkan Yakup Törk ile diğer aday Hakkı Koçak’ın yarıştığı Darıca Kapalı Spor Salonu’ndaki İlçe Kongresine CHP Parti Meclisi Üyesi Hüsnü Süslü, İl başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Fatma Hürriyet Kaplan, Haydar Akar, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyürür, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çağ

 CHP Darıca'da kongre heyecanı
03 Aralık 2017 - 12:01

Divan Başkanlığına CHP Parti Meclisi Üyesi Hüsnü Süslü seçilirken Günay Köse ve Necati Altunkaynak  da üye olarak kandilerine ayrılan yere oturdular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Kocaeli Milletvekili Fatma hürriyet Kaplan kürsüye gelerek kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Kongrenin kaybedeninin olmayacağını aksine kazananın CHP olacağını söyleyen Milletvekili Kaplan, iktidarı eleştirerek baskıların giderek arttığı bir dönemde kongrelerin gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Son günlerde ülke gündeminde önemli bir yer edinen MAN Adası’na da değinen Fatma Hürriyet Kaplan, yargının siyasallaştığını ifade etti. MAN Adası’yla ilgili konuşmasının devamında, Genel Başkanlarının belgelerini de alınlarına yapıştırdıklarını hatırlatan Kaplan, ‘’Bu ülkeye demokrasiyi getircek olan parti CHP’dir’’ dedi.

 

Milletvekili Tarhan; İktidardaki haremilerden uzak durmadık

Fatma hürriyet Kaplan’ın ardından  ‘Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Darıcalı bir engelli vatandaşla kürsüye gelen CHP Kocaeli milletvekili tahsin Tarhan, Darıca’ya son zamanlarda delegelere müdahele dedikodularının önüne geçmek için bilerek gelmediğini söyledi. Bu nedenle bu günlerde Darıca’dan uzak durduğunu sözlerine ekleyen Tarhan, Tüm bunlarla birlikte iktidardaki haramilerden de uzak durmadıklarını açıkladı.

Siyasetin kirlendiğini de belirten Tahsin Tarhan, ‘’Milyon Dolarlardan bahsediyorlar. Bu haramilerin başında bölgemizde de bir tanesi var. Mecliste bana çıkıp bu işe taktın diyor.  Milleti kandırıyorlar. Bizim yerli otoya ihtiyacımız yok. Milli bir markaya ihtiyacımız var. 47 milyon dolara 4 tane hurdayı bunlara satıyorlar. Her yerde bunu soruyoruz. Bu işi karıştırınca bilgiler gelmeye başladı. Kocaeli’nde öyle haramiler var ki götürmeye bakıyorlar.’’dedi.

Ak Parti İl Başkanı’nın milyon TL’lik faturalar kestiğinin de altını çizen CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan,  kesilen faturaların toplamının 22 milyon TL. olduğuna yer verdi. Gebze İlçe Kongresinin de rant kavgası nedeniyle yapılamadığını belirten Tarhan, ‘’ Bugün burada 2019 yılında il yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu kongre CHP Darıca için tarihi bir kongre. Bu kongre hem yerel hem de genel seçime taşıyacak olan kadroları seçeceğiz. İki adaya da başarılar diliyorum. Kazanan da yok kaybeden de yok. İki arkadaşımız da kazanmıştır. İl kongresine hazırlanarak büyük kurultaya gideceğiz.” dedi

 

İl Başkanı Sarıbay; Hangi aday kazanır sa kazansnı, kazanan CHP olacaktır.

Kocaeli CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise yaptığı konuşmasında, kongrede başkanlık için yarışan İki adaya da başarılar dilediğini belirterek ‘’ Hangisi kazanırsa kazansın ben CHP’nin kazanacağına olan inancımı sürdürüyorum. Yakup Törk  buradaki uygulamalarından bana sorun getirmedi. Aynı şekilde Hakkı Koçak’ta yönetim kurulunda bir sorun getirmedi. Bu kongreden hangi aday çıkarsa çıksın bizim başkanımız odur. ‘’ şeklinde konuştu.

 

Milletvekili Akar ; İktidarı değiştirme gayretimiz yok

Milletvekili Haydar Akar ise yaptığı konuşmasında  “Bugün 4 kongrelerimiz var. Sıkıntılı süreçler yaşıyorduk. Bizim kavgamız mahalledeki delege seçimleriyle başlar. Ama son dönemlerde baktığımız zaman 430 tane mahallemiz var. Yaklaşık yüzde 90’ına sandık koyduk. Sadece bir iki tanesinde problem yaşadık. Kongrelerimize baktığımız zaman 1 ya da birden fazla adaylı seçim yapıyoruz. Gayet demokratik seçimler yapıyoruz. Bizim adaylarımız sadece yarışıyorlar. Ama sadece bir kişi seçiliyor. Yarış bittikten sonra seçilen seçilemeyen yönetim kurullarımız ve adaylarımızın da görevlerine aynen devam etmelerini istiyoruz. Delegemiz ve üyemiz kimi talep ederse biz de onlarla çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. 2019’da sadece Darıca Belediye başkanlığı seçimi yok. Bir şeyi aşamıyoruz. Türkiye’de iktidarı değiştirmek gibi bir gayretimiz yok. Bu bizi zaafa uğratıyor. Darıca’da kazanmak istiyorsak herkesle birlikte olmak zorundayız. Birbirimize sahip çıkmalıyız. Bugün bu kongrede 2019 yılının temellerini atıyoruz. 2019 yılında haramilerin iktidarına son vereceğiz.” dedi..