Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Olimpik havuz 1,5 yıldır kapalı!

Denizyıldızı Anadolu Lisesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yaklaşık 1,5 yıldır kapısında kilit vurulmuş vaziyette bekliyor.

Olimpik havuz 1,5 yıldır kapalı!
04 Ekim 2012 - 09:50
Darıca’da Garanti Bankası ve gönül dostları tarafından eğitime katkı amacıyla 50 milyon TL değerinde bir yatırım yapılmıştı. “Denizyıldızları Projesi” kapsamında ilçeye bir lise, bir ilkokul yapıldı. Denizyıldızı Anadolu Teknik Lisesi olarak adlandırılan lisede yok yok. Fakat lisenin yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun kapısına kilit vurulmuş ve yaklaşık bir buçuk yıldır havuz boş bekletiliyor. Bölgemizle yakından ilgilenen araştırmacı gazeteci Galip Ataman bu çarpıcı konuyu kaleme aldı. Ulaştığı bilgiler karşısında şaşkına dönen Ataman, “Konuyu araştırdığımda inanamadım. Havuzun kullanımının Defterdar Süleyman Dal tarafından engellendiğini öğrendim.”
 
“HAVUZ YAPILAMAZ”
“Neymiş efendim, havuzun bulunduğu alan hazine arsasıymış! Hazine arsayı, Milli Eğitim’e okul yapma koşuluyla tahsis etmişmiş! Okul yapımı amaçlı tahsis edilen hazine arsası üzerine salon, açık alan, otopark, yüzme havuzu gibi yerler yapılamazmış, yapılsa bile buraları okul kiraya veremezmiş! 
 
Milli eğitimin böyle bir yetkisi yokmuş.” cümleleriyle bu şaşkınlığını dile getiren Ataman, ayrıca Vali Ercan Topaca’nın, Garanti Bankası ve gönül dostlarınca oluşturulan “Denizyıldızları Projesi” kapsamında Darıca’da 2 okul yaptırdığını bildiğini ama sıkıntılarından haberi olmadığını ifade etti.