Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Üniversite başka bahara!

Üniversite kanun teklifinin Maliye Bakanlığı’nın fazla kadro; Sağlık Bakanlığı’nın Farabi’ye izin vermemesi ve GYTE’nin üniversiteye karşı çıkması gerekçesiyle kabul edilmediği iddia edildi.

Üniversite başka bahara!
13 Kasım 2012 - 09:24
 Gebze bölgesinin tek yürek olduğu bir konuda, üzücü haber geldi.. Gebze’de üniversite kurulması için partiler seçim meydanlarda söz vermiş, sivil toplum örgütleri yarışa girmişti. Toplantılar yapıldı, paneller düzenlendi, yasa taslakları hazırlandı. İktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütleri ilk defa, Gebze’de üniversite kurulması konusunda birleşti.
 
İKTİDAR VE MUHALEFET SIKIŞTIRDI
CHP Milletvekilleri Hurşit Güneş, M. Hilal Kaplan ve Haydar Akar’ın TBMM Başkanlığı’na verdiği “Gebze Üniversitesi” kanun teklifi, AK Parti oylarıyla reddedildi. Arkasından, AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık, Muzaffer Baştopçu, Sibel Gönül, Zeki Aygün, İlyas Şeker ve M. Ali Okur hazırladıkları “Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” kanun teklifini TBMM AK Parti Grup Başkanlığı’na teslim etti. AK Partililerin kanun teklifine göre, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün mevcut fakülte ve enstitülerini bünyesine alarak, kurulması öngörülen yeni fakülteler ile birlikte Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün adı “Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” olarak değiştirilecekti.
 
BAŞKA BAHARA KALDI!
Gebze, yıllar sonra da olsa bünyesinde Fen, İşletme, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, İlahiyat, Sanat ve Tasarım, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri ile Sağlık Bilimleri Fakülteleri bulunan bir üniversiteye kavuşacaktı. AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık ve M. Ali Okur bu çalışmaları büyük bir titizlikle takip ediyordu. Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve GYTE engelleri aşılmış olsaydı, Gebze ve çevresine sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlaycak, artı değer kazandıracak “Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” hayali bugünlerde gerçekleşecekti. Olmadı, beceremedik. Çok istememize, sona yaklaşmamıza rağmen Gebze Üniversitesi kurulması bir başka bahara kaldı.