Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Pazar günü başlıyor!

Ülkemizin en uzun soluklu kültür etkinliklerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması iki yıl aradan sonra Pazar günü Darıca Sahili’nde start alıyor.

Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Pazar günü başlıyor!
29 Haziran 2017 - 10:44
2007 yılında Darıca’da başlayan ve iki yıldır ülkemizde meydana gelen olaylardan dolayı düzenlenemeyen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması uzun bir aranın ardından Pazar günü start alacak. 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması için tüm hazırlıklar tamamlanırken, Darıca Sahili’nde başlayacak olan ülkemizin en uzun soluklu kültür festivali 41 gün boyunca farklı kültürleri bir araya getirecek. 
 
PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR! 
Her il derneğinin kendi kültürünü yansıtacağı stantlarda çeşitli yöresel yemekler ve hediyelik ürünler yer alacak. 2 Temmuz Pazar günü Artvinliler Derneği ile start alacak olan program kapsamında her il farklı bir akşam geleneklerine özgü gece düzenleyecek. Program 12 Ağustos’ta Ankaralılar Derneği’nin düzenleyeceği gecenin ardından Darıca Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Final Gecesiyle sona erecek. Program kapsamında 15 Temmuz için de özel bir gece hazırlandı. Geçtiğimiz yıl FETÖ’ye bağlı bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişiminin yıl dönümünde Darıca Belediyesi tarafından şehitlerimiz için özel bir program düzenlenecek. Darıca Sahili’nde düzenlenecek olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü hakkında hazırlıklar devam ediyor. 
 
KARABACAK’TAN DAVET VAR! 
Programla ilgili açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Ülkemizin en uzun soluklu kültür festivallerinden bir tanesi. Her akşam farklı bir ile konuk olacak, kültürümüzün zenginliklerini, hemşerilerimizle bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Tüm hemşerilerimizi 2 Temmuz Pazar günü Artvinliler Derneğimizin düzenleyeceği geceyle başlayacak olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programına davet ediyorum” dedi.