Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'İngilizce sokağı' projesi Darıca'da da uygulandı!

Ordu/Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Muhammet Samet Aydın’nın yazıp kuruculuğunu yaptığı 2023 Eğitim Öğretim vizyonuna sahip projeye Avrupa’dan beş ülke (Italya, Romanya,Arnavutluk, Makedonya, Polonya ) ve Türkiye’nin tüm bölgelerinden toplam 60 okul ile devam edilirken, Darıca TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa Birliği ve eTwinning Kulubü vasıtası ile ‘’English In Street’’ isimli projeye dahil oldu.

'İngilizce sokağı' projesi Darıca'da da uygulandı!
10 Haziran 2019 - 19:48
Okuldaki tüm öğrencilerin eğlenirken öğrenmeyi gerçekleştirdiği bu projeye Okul Müdürü Durdane Yıldız ve İngilizce öğretmenleri Sinem Zeybekoğlu ve Esra Satar öncülük yaptı. Proje her ay en az iki köşe tasarımını içerirken, okul koridorlarında gerçek yaşam köşeleri oluşturulmaya başlandı.
 
FARKINDALIK YARATILDI
Okul Müdürü Durdane Yıldız yaptığı açıklamada ‘’Bu projeyle gerçekleştirilmek istenen amaç İngilizceye karşı farkındalık yaratmak, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak, öğrencilerde özgüven yaratma, hem eğlenmelerini hem öğrenmelerini sağlamaktır. Öğrencilerin bir ay boyunca kendi yaratıcılıkları ve emekleriyle hazırlamış olduğu köşelerde o ayın temasıyla ilgili canlı videolar çekilip eTwinning portalında paylaşılmaktadır. Buna ek olarak Değerler Eğitiminde söz konusu olan temalar (Sevgi, Hoşgörü, Arkadaşlık) panolar şeklinde düzenlendi ve iki film izleme etkinliği yapıldı. Dünya Şiir Günü kapsamında William Shakespeare’in 115.Sonesi ile Lord Bryon’ın ‘’When We Two Parted’’adlı şiirler öğrenciler tarafından kendi yorumlarıyla seslendirilerek videoya çekildi ve Youtube kanalında yayınlandı. 8 Mart Kadınlar Günü için hayatımızda farklılıklar yaratan kadınlarla posterler hazırlandı ve okul koridoruna asıldı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günüyle ilgili öğrencilere bilgilendirme yapıldı ve bununla ilgili pano hazırlandı. Köşelerle ilgili diyalog çalışmaları Youtube’ta yayınlandı. Bu proje sadece İngilizce öğretimi için değil öğrencilerin her alanda bilgi sahibi olmasını, sorumluluk almalarını, kendilerini tanımalarını ve keşfetmelerini sağlıyor. Projemiz Haziran ayı itibariyle çalışmasını tamamlamıştır’’ dedi.