Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaplan: Vicdanınız rahat mı?

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM bütçe görüşmelerinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2015 bütçesinin görüşmelerine ilişkin yaptığı konuşmada, bakanı her olumsuz gelişmeye sessiz kalmakla suçladı ve ‘Vicdanınız rahat mı?’ diye sordu.

Kaplan: Vicdanınız rahat mı?
18 Aralık 2014 - 08:59
Çevre Bakanlığının Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan alınarak, ranta ve imara dayalı Şehircilik Bakanlığına bağlanmasını doğru bulmadığını belirten Kaplan, “Enerji Bakanı diyor ki; “Kalkınmak için bana enerji lazım. Nasıl elde edersek edelim, yeter ki enerji bulun! Bunun için, orman arazilerine, tarım alanlarına termik santraller yapacağım diyor. Kömür çıkaracağım” diyor.  Ağaçları kesiyor, zeytinlikleri bir gecede yok ediyor. Çıkardığı kanunla, Termik santrallerini de ÇED’den muaf tutuyor.  
 
DOĞA TAHRİP EDİLİYOR
 
Merak ettiğim konu şu; Sayın Bakanım, Bakanlar Kurulunda konuşulurken bu kanun tasarısı hazırlanırken siz ‘’bir dakika beyler burası orman alanı öyle her istediğiniz yere termik santral kuramazsınız bu zeytinlikleri, bu çamları kesemezsiniz’’ diyebiliyor musunuz? Aynı bakanlık yenilebilir enerji adı altında sizin denetiminizdeki her derenin üzerine, gelişi güzel HES’ler yapıyor. HES’leri yaparken doğayı tahrip ediyor, ormanlık alanları yok ediyor, EKO sistemi bozuyor, insanları yaşam alanlarından, hayvanları doğal ortamından göçe zorluyor. Ve yine siz sessiz kalıyorsunuz!” şeklinde konuştu.