Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SEDAŞ, İTÜ'de ilgiyle izlendi

Değerli Kocaelililer; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı milletçe, genci ve yaşlısıyla birlik, dayanışma içinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan başlattığı eşsiz mücadele, büyük Zaferle taçlandırılmış ve bu Zafer neticesinde bağımsız Türkiye’nin, Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu bakımdan 19 Mayıs bağımsızlığımızın adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. Bütün yokluk ve imkansızlıkl

SEDAŞ, İTÜ'de ilgiyle izlendi
19 Mayıs 2016 - 00:05
 SEDAŞ Dağıtım Direktör Vekili Dr. Ersan Şentürk, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)  Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrencilere, dünyadaki ve Türkiye’deki enerji politikaları, kaynak kullanımı ve enerji verimliliği konularında bilgiler verdi.

 

Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Dr. Şentürk, İTÜ'lü öğrencilere dünyadaki enerji trendleri, Türkiye’de elektrik piyasası ve işleyişi, Türkiye’nin enerji profili ve stratejisi ile enerji verimliliği konularının yanı sıra, SEDAŞ’ın faaliyet bölgesinde yeni ve bilişim teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen elektrik dağıtım projelerini,   yürütülen elektrik ve enerji dağıtım çalışmalarını, işletmelerde enerjinin verimli kullanımı ve iş güvenliği konularında paylaşımda bulundu.

 

Şentürk söyleşide “1971 yılından 2016 yılına kadar geçen zamandaki kişi başı elektrik tüketimi incelendiğinde, tüketimin hemen hemen her yıl arttığı görülmektedir. 1971 yılında 271 kWh olan tüketim, 2015 yılında 3373 kWh olarak kayıtlara geçmiştir. Dünya ortalamasının ise 2800 kWh olduğu göze çarpmaktadır. 2002 yılından bu yana dünya üzerinde, elektrik ve doğalgazda, Çin’den sonra en fazla talep artış hızına sahip 2. büyük ekonomi olan Türkiye’nin, toplam enerji talebinin yaklaşık %27’si yerli kaynaklardan, geri kalan %73’lük bölümü ise ithal kaynaklardan karşılanmaktadır. Bu nedenle Türkiye’nin çok boyutlu bir enerji stratejisi izlemesi öngörülmekte olup, bu kapsamda ülkemizin enerji ithalinde kaynak ülke ve güzergâh çeşitliliğine gitmesi, enerji karışımında yenilenebilir enerjinin payını arttırması, nükleer enerjiden de yararlanılmaya başlanılması, enerji verimliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunulması ve Avrupa’nın enerji güvenliğine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır” dedi.

 

İTÜ’lü öğrencilerle bir araya gelmekten ve eğitime katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten SEDAŞ Dağıtım Direktör Vekili Dr. Ersan Şentürk, bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını ve değerinin arttığını dile getirdi. Bu buluşmaya imkan sağlanması nedeniyle İTÜ yönetim kadrosuna teşekkür etti ve SEDAŞ’ın üniversitelilerle buluşmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

 

SEDAŞ hakkında

SEDAŞ, Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 47 Belediye, 1441 köyde, 1,5 milyon tüketiciye, 3,4 milyon nüfusa 1699 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermektedir. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın en büyük on lider enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group’a ait bir kuruluş olan SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, bu kapsamda oluşan arızalara hızla müdahale eder, 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştirir. Bu faaliyetleri, sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 21 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, 2015 yıl sonu itibariyle Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesindeki 4 ilde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,1 milyar kWh’tir.