Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

8 İlçe başkanı 1 Aralık'ta aday!

AK Parti’de alınan kararla Genel Merkez’den ilçe başkanlarının 1 Aralık tarihine kadar istifa etmemeleri talimatı geldi. Talimatın ardından aday adaylığı düşünen ilçe başkanları süreci sabırla bekleyeceklerini ve 1 Aralık’ta genel merkez onay verirse aday olacaklarını açıkladılar

8 İlçe başkanı 1 Aralık'ta aday!
09 Kasım 2018 - 08:42
İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un başkanlığında dün gerçekleştirilen İlçe Başkanları Toplantısı sonrası 8 ilçe başkanı genel merkezden onay gelirse aday olacağını açıkladı. İzmit, Dilovası, Darıca, Kartepe, Derince, Körfez, Kandıra ve Gölcük ilçe başkanları 1 Aralık’ta AK Parti Genel Merkezinden gelecek karara göre aday olacaklarını açıkladı.
 
BIYIK GÖREVE TALİP
Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık göreve talip olduğunu söyleyerek, “Genel merkez bizi aday adayı olarak gösterirse bu göreve talibim. 1 Aralık’a kadar teşkilatımızla seçim için çalışmalara devam. Genel merkez nasıl uygun görürse ona göre davranacağız. Adaylık için 1 Aralık’ı bekliyoruz artık” dedi.
 
HİZMETTEN KAÇMAYIZ
İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz yaptığı açıklamada, “İl başkanımızın söylediği bizim için talimattır, biz buna tabiyiz. O gün geldiğinde bizi uygun görürlerse hizmetten kaçmayacağımızı, İzmit için elimizden geleni yapacağız. Bizim sloganımız ‘İzmit’i seviyoruz’ şayet genel merkez onay verirse 1 Aralık tarihinde İzmit için aday olurum” dedi.
 
GENEL MERKEZ GÖREV VERİRSE ADAY
Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut genel merkezin kararının önemli olduğunu vurgulayarak, “Biz genel merkezimizin talimatları neyse ona göre hareket edeceğiz. Kişisel olarak düşüncelerimiz önemli değil, memleketimiz ve AK Parti için güzel olan neyse onun için mücadele ederiz. Dilovası’nda şu ana kadar resmi olarak 2 adayımız başvurularını yaptı. 12 aday adayı ise randevularını aldı, onların da başvuru sürecini bekliyoruz” dedi.
 
KARTEPE İÇİN DÜŞÜNÜYOR
Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman istişarelerin devam ettiğini vurgulayarak, “Sayın cumhurbaşkanımıza inanarak siyaset yapan insanlarız, genel merkezden ne talimat gelirse onu başımızın üstüne yaparız. Biz görev adamıyız, genel merkez değerlendirmesinden ne çıkarsa ona razıyız. Şu an adaylık için düşünme aşamasındayım, istişarelerimiz devam ediyor, büyüklerimizle istişarelerimiz devam ediyor, bizim için hangi görevi verirlerse onu yapmaya hazırız. Aday değilim diyemem istişareler sonucu ortaya çıkacak” dedi.
  
KÖRFEZ’E TALİP
Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt yaptığı açıklamada, “Genel merkezin kararını bekliyoruz, 1 Aralık’ta onay çıkarsa tabi ki düşünüyorum. Genel merkez onay verirse Körfez’e aday olacağım. Körfez için bizim dışımızda 8-9 aday var, o arkadaşlar 12 Kasım’a kadar başvurularını gerçekleştirecek” dedi.
 
1 ARALIK’TA ADAYIZ
Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez önemli olanın davaya hizmet olduğunu vurgulayarak, “Genel merkezimizin kararlarını uygulayacağız, aday olacak arkadaşlar bizim arkadaşlarımız. Genel merkez onaylarsa 1 Aralık’ta aday olacağız, önemli olan bu davaya hizmet etmek, ne zaman hangi görev verilirse yapmaya hazırız. Bize ilçe başkanlığını layık görmüşler daha ne isteyelim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan. Kandıra için gelip görüşen arkadaşlar var, isteyen arkadaşlar başvurularını yaparlar” dedi.
 
AKLIMDA ADAYLIK VAR
Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp aklında adaylık olduğun söyleyerek, “Genel merkezimiz nasıl uygun görürse o şekilde hareket edeceğiz, aklımda adaylık var. Uygun görülmesi durumunda genel merkezin izin verdiği 1 Aralık tarihinde Gölcük için aday adayıyım. Bugüne kadar Gölcük için Ekrem Aktuğ resmi başvuru gerçekleştirdi, onun dışında şu an için bir başvuru yok” açıklamasında bulundu.