Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Rizeliler coştu, coşturdu

Darıca Belediyesi tarafından yedincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında birbirinden renkli geceler yaşanmaya devam ediyor.Bu yıl etkinliklere ikinci kez katılan Rizeliler program öncesi konuklara Karadeniz’in meşhur yemekleri olan Akçaabat Köfte, Mıhlama ve Lahana Dolması ikram ederken programda sahne alan Cimilli İbo, Herem ve Zafer Uçkan’a ilgi bir hayli yoğundu. Havai fişek gösterisi ise sahili adeta karnaval alanına dönüştürdü.

Rizeliler coştu, coşturdu
13 Haziran 2013 - 08:46
Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında onuncu akşam sahne alan Rizeliler gecesine bölge protokolü yoğun ilgi gösterdi. Geceye Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze İlçe Emniyet Müdürü A. Kadir Demir, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, GTO Başkanı Nail Çiler, MHP Darıca İlçe Başkanı Erkan Azeri ile iş ve siyaset dünyasına ait çok sayıda isim katıldı. Ayrıca Darıca GB teknik direktörü Tunahan Akdoğan ile Çaykur Rizespor’un eski futbolcuları Hasan Yiğit, Şadi Çolak’ta programda yerini aldı. Gevenin sürprizini ise telgraf çekerek Rizelilerin bu mutlu gününü kutlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.Başbakanın telgrafı hemşehrileri tarafından uzun süre ayakta alkışlandı
 
TABİAT CENNETİ RİZE
Gecenin açılış konuşmasını yapan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Rizeliler Dernek Başkanı Altan Kocaman birlik ve beraberlik adına bu tür organizasyonların devamını dileyerek, “Rizeliler olarak Şehirler ve Kültürler kaynaşmasına 2. kez katılıyoruz. Gecemize katılan herkese teşekkür ediyor, bu etkinliğin düzenenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyoruz.” dedi.  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı konuşmasında, “Hırçın Karadeniz’in en asi kıyısı olan Rize ve Rizeliler Darıca’ya sefalar getirdiniz. Rize zümrüt yeşil yaylaları, derin vadileri ve kaleleriyle bir tabiat cennetidir. Ülkemizin en güzel yaylası Ayder’i İkizdere ve Ilıca kaplıcaları, mıhlaması, fındığı, çayı, Anzer balı, tulum ve horonu ile Dünya lideri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olan Rizeli hemşerilerim,gecemize hoş geldizin sefalar getirdiniz,iyi eğlenceler diliyorum.”diyerek seyircileri selamladı. Konuşmaların ardından geceye katılan protokol üyelerine dernek yönetimi tarafından Rizespor atkısı ile bir plaket hediye edildi. .
            
CİMİLLİ İBO KIRDI GEÇİRDİ
Gecede ilk olarak Zafer Uçkan sahne aldı.Söylediği birbirinden güzel parçalarla amfiyi dolduranları coşturan Uçkan’dan sonra sahneye çıkan “Uzaktan Kumandali” şarkısıyla çıkış yapan Karadenizli sanatçı Herem oldu. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Herem’in türkülerine protokol de eşlik ederek horon oynadı. Gecenin finalinde ise anlattığı birbirinden komik fıkralarla sahne performansını süsleyen Cimilli İbo sahne aldı. Havai fişek gösterileriyle sahneye gelen Cimilli İbo anlattğı fıkralarla sahneyi dolduranları gülmekten kırıp geçirirken, söylediği hareketli parçalarla da binlerce insana horon oynatarak geceye damga vurdu.