Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Müjde, anlamlı bir günde geldi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü dolayısıyla Darıca’da anma programı düzenlendi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu anlamlı günde, şehit ve gazi ailelerine de büyük bir müjde verdi

Müjde, anlamlı bir günde geldi
19 Mart 2013 - 09:15
 Sabah saat 10:00 da Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Atatürk Anıtı’na çelenkler konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam ederken, buradaki törenin ardından protokol üyeleri mezarlığı ziyaret ederek şehitlerimiz için dua ettiler. Darıca’daki etkinlikler Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi’ndeki düzenlenen programla devam etti.Anma Programına Darıca Kaymakamı Osman Ateş ,Darıca Garnizon Komutanı Binbaşı Erhan Yeşil, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz,Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun yanı sıra Şehit ve Gazi Dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının ilgisi yoğun oldu.  Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi’ndeki programda ise konuşmacılar Çanakkale Savaşları’nın önemi ve büyük zaferin kahramanlıklarını anlatırken, öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler büyük beğeni topladı.         
Bu anlamlı günde Darıca Belediyesi tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna Sevgi Parkı Deniz Köşkü Restaurant’ta öğle yemeği verildi.Protokol üyelerinin kısa selamlama konuşmasıyla başlayan programda Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak  “Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Çanakkale Savaşları ,vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için canlarını ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinmeyecek bir  destanıdır . Ülke uğrunda gerek canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmış ve gerekse gazi olarak vatanları uğruna hayatlarını hiçe saymış herkesi saygı ve sevgiyle anıyorum. En değerli varlıklarını bu vatan uğruna feda eden siz değerli şehit ve gazi yakınlarına da teşekkürü bir borç biliriz.Yerel yönetimler olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.Buradan sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki 30 Ağustos Zafer Parkı’nı önümüzdeki aydan itibaren sizlerin hizmetine açacağız. Buranın işletmesini sizlere vererek destek olacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.