Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başaran, Başbakan'la Mısır'a gitti

ASİAD – Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran ve ASİAD Emlak ve Gayrimenkul Meslek Komitesi Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından 17 – 18 Kasım 2012 tarihlerinde Mısır’a düzenlenen Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti programına katılarak, çeşitli temaslarda bulundu.

Başaran, Başbakan'la Mısır'a gitti
21 Kasım 2012 - 08:11
 Başaran, program sonrası yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Öncelikle iş forumunun her iki ülke açısından da oldukça verimli geçtiğini belirtmek isterim. Sayın Başbakanımızın Kahire Üniversitesi’nde yapmış olduğu tarihi konuşma oldukça önemliydi. Sayın Başbakan, çok doğru noktalara temas ederek, bazı gerçeklere parmak basmıştır. Konuşmasının, siyasi ve ekonomik olarak oldukça önemli satır başları içerdiğine inanmaktayım. Bu vesileyle, ASİAD olarak bizlerin de İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları kınadığımızı ifade etmek isterim.”
Türkiye’nin, yeniden yapılanma sürecindeki Mısır’a destek vermesinin önemini vurgulayan Başaran, Mısır'ın güçlü bir ekonomiye sahip olmasının bölgenin istikrara kavuşması anlamına geleceğini söyledi.
ASİAD Genel Başkanı Başaran, Türkiye'nin son yıllarda sağladığı istikrar ve gerçekleştirdiği ekonomik atılımla bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda önemli aşamalar kaydettiğini ifade ederek; “Türkiye’nin Mısır’la güç ve iş birliği içine girmesini çok önemli bir adım olarak görüyorum. Forumda, Mısır ve Türkiye arasında imzalanan 27 iş anlaşması ile 5 milyar dolarlık dış ticaret hacminin, 10 milyar dolara çıkarılması beklenmektedir. Mısır Başbakanı Hişam Kandil de Türk işadamlarını Mısır’a yatırım yapmaya davet etmiştir. Mısır’da çok iyi karşılandık ve çok güzel anlaşmalar imzaladık. Bu iş forumunun hem Türkiye, hem de Mısır ekonomisi ve bölgedeki istikrar açısından güzel sonuçları olacağına inanıyorum” dedi.