Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'dan Afrin'e el emeği göz nuru hediye

Darıca Eskişehirliler Derneği Kadın Kolları üyeleri, Afrin’deki Mehmetçik üşümesin diye 2 koliden oluşan kendi el emekleri ve göz nurlarıyla ördükleri bere, eldiven ve boyunluktan Afrin’e göndermek için Gebze Askerlik Şubesi’ne yolladılar.

Darıca'dan Afrin'e el emeği göz nuru hediye
13 Şubat 2018 - 15:02

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Tükecisi hakları Hakem Heyeti Başkanı Hayrettin Karasu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Darıca Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ceylan Kaya, Kadın Kolları Başkanı Özlem Gökben, Gençlik Kolları Başkanı Emrecan Çolak, dermeğin bulunduğu Osmangazi Mahallesi Muhtar Kenan Demirbaş, ve Kadın Kolları üyelerinin katıldığı teslim töreninde konuşan derneğin Kadın Kolları Başkanı Özlem Gökben, Kaymakamlığın bu projede kendilerine yol gösterdiklerini ve bu projede hem halka, hem de diğer derneklere örnek olmak istediklerini kaydederek, ‘’ ‘’Afrin ve yurdumuzun diğer bölgelerinde görev yapan Mehmetçiğimize destek vermek için derneğimizin kadın kolları üyeleri, küçük de olsa bir hediye anlamında el emekleri ve göz nurları ile atkı, bere, boyunluk ve eldivenler  ördüler. Bizim için çok önemli olan ve tüm ülke geneline yayılan bu dayanışma, birlik ve beraberlikte bizim de tuzumuz olsun istedik. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederiz’’ dedi

 

Kaymakam Kataman; Meslek hayatımın en önemli organizasyonu

Kaymakam Ömer Karaman ise Darıca Eskişehirliler Derneği’nin çam sakızı, çoban armağanı olan bu hediyeler, Mehmetçiğimize moral ve motivasyon anlamında çok şeyler katacağına inanıyoruz. Meslek hayatının en önemli organizasyonlarından biri olduğuna değinerek, ‘’ Bütün dünyanın gıbta ile baktığı bir ülkenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemiz büyük bir seferberlik içinde, tüm insanlarımız oradaki, mehmetçiğe nasıl destek vereceklerinin mücadelesini veriyor. Ev hanımlarımızın el emeği göz nuru ile ördükleri bu eşyaları hazırlayan Eskişehirli kadın kollarına sonsuz teşekkür ederim’’ dedi.

 

Başkan Kaya; Mehmetçiğin hep yanındayız

Darıca Eskişehirliler Derneği Başkanı Ceylan Kaya ise, Eskişehirliler olarak  Afrin’deki askerlerimize moral vermek adına Kadın Kollarının bu projesinden oldukça memnuniyet duyduklarını aktararak , ‘’ Allah birliğimiz ve beraberliğimizi bozmasın. karınca kararınca el emeği olan bu eşyaları Afrin’e iletmek üzere Gebze askerlik Şubesi’ne teslim edeceğiz. Afrin’de yaralanarak Gazi olan ve şu an GATA’da tedavi gören köylümüz Olcay Özcan’ı ve oradaki tüm gazilerimizi de bu vesileyle  önümüzdeki hafta sonu hep birlikte ziyaret ederceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

Muhtar Demirbaş; Çok değerli bir hediye

Derneğin bulunduğu Osmangazi Mahallesi muhtarı kenan demirbaş ise, yaptığı konuşmasında oldukça duygulandığını ifade ederek, ‘’ bu çok değerli etkinlikte başta Eskişehirliler Derneği olmak üzere sayın kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Muhtarlık olarak bizim de küçük bir katkımız olduysa ne mutlu bizlere’’ dedi.

 

Kaymakamdan derneğe 5 Bin TL. bağış

Eşyaların tesliminin ardından Osmangazi Mahallesi Kur-an kursu Öğretmeni Süleyman Başkan, Afrin ve yurdun bazı bölgelerinde terörle mücadele eden askerlerimiz için dua okurken, kaymakam ömer Karaman’da Eskişehirliler Derneğinin bu ve buna benzer etkinliklerde yer alması için 5 Bin TL. Bağış yapacaklarının sözünü verdi.