Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu kapının can güvenliği yok!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne cep durağı çalışmalarında yapılan duvarın yıkılarak açılan ara yaya geçiş kapısı vatandaşların can güvenliği için tehlikeli hal almaya başladı.

Bu kapının can güvenliği yok!
01 Temmuz 2019 - 11:47
Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki Tuzla Caddesinde halk otobüslerinin yolcu indirme ve bindirme yapabilmeleri için cep durağıyapıldı.
Mart ayı sonunda başlanan ve kısa sürede bitirilen cep durağı hem vatandaşları hemde halk otobüsü sürücülerini oldukça memnun etmişti. Hastane acil giriş kapısına sadece 25 metre mesafede olan durağın yapımında taş duvarın bir bölümü yıkılarak yayalar için ara kapı açıldı. Ancak açılan ara kapı karşıdan karşıya yayalar için tehlike arz etmeye başladı. Yaya geçidinin bulunmadığı ara geçiş kapısını kullanan yayalar her an bir trafik kazası ile karşı karşıya kalıyor. Cadde esnafı imza toplayarak durumu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi ve Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinin yanı sıra resmi makamlara iletmelerine rağmen hiçbir kurumun sorumluluğu üzerlerine almayarak adeta topu birbirlerine attıklarını, konu hakkında muhatap bulamadıklarını söylediler.  Yazışmalar da ise; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ara kapı açılmasının hastane yönetiminin talebi olduğu yönündeki açıklamasına istinaden hastane yönetiminin de böyle bir talepleri olmadığı, Darıca Belediyesi’nin de çalışmanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı yönündeki açıklamaları da çarpıklığı göz önüne seriyor.