Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca seçime hazır

Darıca İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hayrettin Kaya, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlere ilçe seçim kurulu olarak hazır olduklarını söyledi.

Darıca seçime hazır
27 Nisan 2015 - 09:41

İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hayrettin Kaya, seçim hazırlıkları ile ilgili  açıklamada bulundu. Kaya 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçede 114 bin 863 bin seçmenin oy kullandığını 7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlerde ise 121 bin 061 seçmenin oy ulanacağını açıkladı. 31 okulda 339 oy sandığında oy kullanılacağının altını çizen Kaya, sandık kurulu görevlilerinin hazır olduğunu, yakında kendilerine tebligatlarını yapılacağını vurgulayarak  oy pusulaları hariç Yüksek Seçim Kurulundan gönderilen 2 bilgisayar 1 yazıcının da kurulumuyla seçimle ilgili tüm hazırlıkların tamamlanacağını ifade etti. 1 müdür 2 zabıt katibinin görev yaptığı ilçe seçim kurulunda seçim günü torba teslimi ve sonuçların girilmesiyle ilgili 20’nin üzerinde personelin görev yapacağını belirten İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hayrettin Kaya, sandık kurulu başkan ve memur üyelere 3 Haziran tarihinde torba teslimi ve diğer konularla ilgili eğitim verileceğinin de altını çizdi.

 Seçim güvenliği ile ilgili siyasi partilerin temsilcileriyle toplantını yapıldığını da vurgulayan Kaya 7 Haziran da yapılacak genel seçimlere hazır olduklarını söyledi. Seçmen bilgi kağıtlarının muhtarlılara dağıtımında yapıldığını duyuran Hayrettin Kaya, vatandaşlara çağrıda bulunarak muhtarlıklardan seçimde kullanacakları kağıtları alabileceklerini de belirtti.