Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gündüz vakti 50 Bin TL'lik araba lastiğini çaldılar

Darıca’da geçtiğimiz cumartesi günü sabah saatlerinde araç lastiği satışı yapan dükkana sahte plakalı minibüsle gelen 5 kişi, 50 Bin TL Değerindeki 95 adet araç lastiğini çalarak kayıplara karıştı

Gündüz vakti 50 Bin TL'lik araba lastiğini çaldılar
22 Ekim 2019 - 13:55



Darıca Bayramoğlu Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi No: 162 adresinde 8 yıldan bu yana araç lastiği satışı ve tamiri yapan Tahsin Çakır’a (45) ait dükkan, 34 FF 6038 sahte plakalı kapalı kasa minibüsle gelen 5 kişi tarafından sabahın erken saatlerinde soyuldu.

Trafiğin en işlek olduğu cadde üzerindeki dükkana ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, sabah 07.04’de iş yerinin kapısına geri geri yanaşan minibüsten inen şahıslar, dakikalarca kapının kilidini kırmaya çalışıyor. Bunda başarılı olamayan zanlılar, daha sonra  kapı camını kırıyor. Kırdıkları cam kısmından içeriye giren 2 kişi dükkandaki raflarda bulunan çeşitli ebad ve markalardaki yaklaşık 95 adet araç lastiğini dışarıdaki arkadaşlarına veriyor. Yaklaşık olarak 50 Bin TL. Değerindeki araç lastiğini minibüse yükleyen zanlılar, 16 dakika sonra geldikleri gibi olay yerinden uzaklaşıyor.




 

 

16 DAKİKA İÇERİDE KALDILAR KİMSENİN RUHU DUYMADI

Dükkanı soyularak 50 Bin TL. Zarara uğrayan Tahsin Çakır, sabah evde lavabodayken arkadaşının aradığını ve dükkanının soyulduğunu haber verdiğini söyleyerek, ‘’ Hızlı bir şekilde geldiğim halde dükkanım soyulmuştu, bu ırada polis de yeni gelmişti, ancak arkadaşım benden önce polisi aramış, polis 10-15 dakika içerisinde gelmş, geldiğimizde herşey birmişti, soyulmuştuk. 1O dakika geçmişti soyulalı, polis bu 10 dakika içerisinde telsizle ekiplere bildirseydi umarım yakalanırdı. Ama benim görüşüm polisin gevşekliği, eğer gevşek davranmamış olsaydı 10 dakika içinde olan saat 07.20’de bu hırsızları dükkana girişi var, bizim dükkana gelişimiz saat 07.50, bu arada bunların gelmesi gitmesi tahminim 10 dakika. Polis arkadaşlara sordum 08.45’de aynı sahte plakalı araç Kurtköy Havaalanında görülmüş ve yine sonuç yok, sonuçta benim yaklaşık 45-50 Bin TL’lik malım gitti. Dükkandaki sıfır lastiklerin hepsini almışler, çıkmaları almamışlar..’’ dedi.

Hırsızlık olayın ardından, polis araç lastiklerini çalarak kayıplara karışan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.