Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti'nin Beyannamesi'nde Darıca'ya 6 proje!

Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı, 24 Haziran 2018 Kocaeli Seçim beyannamesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Beyannamede Darıca'yı ilgilendiren 6 proje açıklandı. 2018 Seçim Beyannamesi'ni kamuoyuna Başbakan Yardımcısı Fikri Işık duyurdu.

Ak Parti'nin Beyannamesi'nde Darıca'ya 6 proje!
12 Haziran 2018 - 15:40
AK Parti İl Başkanvekili Abdullah Eryarsoy’un ev sahipliği yaptığı toplantıya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Milletvekilleri ve adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve diğer belediye başkanları, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve diğer ilçe başkanları ile teşkilat yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Kocaeli Seçim Beyannamesini açıklayan Başbakan Yardımcısı Işık, yeni hükümet sistemi ve seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu. Bazı çevrelerin algı operasyonları ile sürekli karamsarlık pompaladığını, belirten Işık, rakamların yalan söylemeyeceğini belirtti. 
 
YÜZDE 76'SI TAMAMLANDI
Sadece 1 Kasım 2015 değil, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçim bayannamelerinin sıkı takipçisi olduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Işık, seçim beyannameleri ile ilgili şunları söyledi: “Seçim vaatlerimizin yüzde 76’sını tamamladık; ama yüzde 24 vazgeçmiş değiliz, bunlar planlanıyor ve projelendiriliyor. 24 Haziran seçimlerinde halkımız Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’ye desteğini sürdürürse, projelerin hayata geçmesi için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. 1 Kasım 2015 Beyannamemizde yer alan; 122 projeden 49’unun tamamen bittirdik. 38’i devam ediyor, 6’sı ihale aşamasında, 29 projede planlama ve projelendirme aşamasında.” dedi.
 
DARICA'YI İLGİLENDİREN PROJELER
Ak Parti'nin 24 Haziran Seçim Beyannamesi'nde açıkladığı projelerden 6'sı Darıca'yı yakından ilgilendiriyor.  İşte o projeler;
 
DARICA MİLLET BAHÇESİ
Darıca Askeri Kışla'nın bulunduğu 960 dönümlük araziye Darıca Miilet Bahçesi yapılacak.  Şhrin yoğun yapılaşmasının içerisinde yer olacak olan Darıca Millet Bahçesi'nin içinde barındırdığı ağaç çeşitleri ve çiçeklerin her biri ayrı bir anlama ve öneme sahip. 960 dönümlük arazide ayrıca spor alanları, sosyal tesisler ve halk plajları yapılarak vatandaşın hizmetine sunulacak.
 
DARICA - GEBZE METROSU
Darıca - Gebze Metrosu, Darıca Sahili ve OSB istasyonları arasında 19 dakikada ulaşılabilecek.  30 km tünel, 2 km hemzemin geçii olmak üzere gidiş geliş toplam 32 km uzunluğunda olacak metro hattının ihalesi yapılmıştı.
 
BAYRAMOĞLU'NA MARİNA
Darıca bölgesi, tarih, kültür, spor ve turizm birikimi ile Kocaeli'nin marka değeri taşıyan en önemli ilçesi haline geldi. Bayramoğlu Marina projesi ile birlikte kurulacak olan rıhtım, yüzer iskeleler ve çekek yerinde 565 yata hizmet verilecek. 
 
DARICA GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİ
Darıca Millet Bahçesi'nin içerisine yapılacak olan Darıca Gençlik Eğitim Merkezi'nin içerisinde bay ve bayanlar için sportif faaliyetlerin yapılabileceği çok amaçlı salonlar yer alacak. El sanatları atölyesi, seminer odası, sergi ve satış yerleri yanı sıra aynı zamanda gençlerin eğitim, kültür, sosyal, spor ve sanat alanlarında çeşitli eğitimler alacağı merkez ayrıca bir kamp merkezi olarakta kullanılabilecek.
 
GEBZE - DARICA -SABİHA GÖKÇEN - YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ HIZLI TREN HATTI
Demiryolu hatlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yeni yatırımlar yapılıyor. Gebze ve Darıca'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden de 3. havalimanına ulaşacak demiryolu hattında hızlı tren hizmet verecek.
 
DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ YENİLENECEK
Kocaeli'de hastanelerdeki yığılmayı önlemek amacıyla hayata geçirilen Sağlıklı Hayat Merkezleri yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda Darıca'da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yenilenecek.