Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erol Polat yazdı

ABD’nin Zarrab üzerinden Ak Parti planı

Erol Polat yazdı
22 Mart 2016 - 23:51
 Sık sık ABD’ye seyahat eden hatırı sayılır bir dostum anlattı.

Kolay değilmiş  orada öyle şak diye oturum izni almak

Bırakın oturum iznini, ‘’  5-6 ay kalıp döncem valla bak!’’ deseniz bile

‘’I ıhh!’’ zor …

 Türkiye’de sanayici veya nüfuslu bir işveren,  ya da çok iyi bir referans bulsanız dahi bu çok ama çok zormuş!..

İyi ama, Fetullah Gülen ?

İşte o başkaaaaa…

Çünkü Fettullah Gülen Amerika’nın has adamı da ondan..

Bunu sokaktaki her hangi biri dahi biliyor ama halâ anlamayanlar var, ya da anlamak istemeyenler…

 

Adam yıllardan beri orada….

Üstelik, ABD’nin her sıkıştığında ‘’ Dostum’’ dediği Türkiye, Gülen’in iadesi için her yolu denemesine, ancak her denemede başarısız olmasına rağmen…

17-25 Aralık öncesinde Fetullah Gülen’i maşa olarak kullanan ve bu bağlamda Ak Parti’yi bitirmek isteyen ABD, bu konuda başarılı olamayınca şimdi Rıza Zarrab’ı devreye sokuyor..

Tatil için gittiği Miami’de ABD’lilerin açtığı kollara atlayan Zarrab'ın, kara para aklamak, ABD'yi dolandırmak için komplo kurmak, ABD'nin İran'a uyguladığı ambargo kararını ihlal etmek gibi suçlardan yargılanacağını belirtiliyor…

Ve… Zarrab'ın iddianamede yer alan suçlamaları kabul edip bu suçları birlikte işlediği kişileri de ele verirse, Amerikan adalet sisteminde yer alan standart uygulamalardan biri olan ceza indiriminden yararlanabileceği söyleniyor. Eğer, Zarrab Türkiye’de yediği nanelere kimleri ortak ettiğini açıklar sa kendisi için istenilen maksimum 75 yıllık hapis cezasında çok ciddi bir indirime gidilecekmiş. ABD’liler gibi bir çok kişi de biliyor ki, Zarrab, aleyhine hazırlanan iddianame de suçlandığı tüm suçların ortak noktası Türkiye. Bu, mahkeme süreciyle birlikte Zarrab'ın Türkiye'de işlemiş olduğu birçok suç ve bu suçu birlikte işlediği kişiler ortaya çıkacaktır.

Yani hedef, 17-25 Aralık’ta yolsuzlukla suçlanan ve Zarrab’la  ilintilenen 4 eski bakan, dolayısıyla Ak Parti…

Zaten,  Zarrab'ın, kara para aklamak, ABD'yi dolandırmak için komplo kurmak, ABD'nin İran'a uyguladığı ambargo kararını ihlal etmek gibi  suçlardan yargılanacağını belirten New York barosu avukatlarından Cahit Akbulut, "Bunlar çok ciddi ve ağır suçlamalar. Zarrab, buradan zor çok çıkar. Çıksa bile bir yığın şeyi açıklaması gerek. Bu davanın İran'a bir zararı olmaz. En büyük zararı Türkiye'ye olacak,kimlerle işbirliği yaptığını ortaya dökecek. Bu işleri nasıl çevirdiğini söyleyecek. Bu tür davalarda Amerikan adalet sisteminde yer alan pazarlık yöntemi devreye giriyor. Belirli şeyleri açıklamak veya ele vermek kaydıyla verilecek cezada indirime gidiliyor. Şu aşamada Zarrab'ın nasıl hareket edeceğini bilemiyoruz. Zaman içerisinde pazarlıkların devreye girmesi söz konusu olabilir” diyor..

 

İşte bu nedenle Zarrab’ın bülbül kesilmesiyle birlikte Ak Parti’nin imaj kaybına uğratılması amaçlanarak bitirilmesi bekleniyor. Ve, bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin şu süreçte yaşadığı sıkıntılara sıkıntı eklentileri yapılarak ABD’nin Ortadoğu’da at koşturma isteği daha ağır basıyor.