Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''Önemli olan seçimi kazanmaktı!''

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, bölge basınıyla bir araya gelerek, referandum çalışmalarını ve referandum sonucunu değerlendirdi. Referandum çalışmalarını en iyi şekilde yürüttüklerini ifade eden başkanlar hedeflerinin altında bir oy aldıklarını ancak önemli olanın seçimi kazanmak olduğunu söylediler.

''Önemli olan seçimi kazanmaktı!''
19 Nisan 2017 - 15:12
Darıca Belediyesi Teras Cafe Restaurant’ta yapılan programda seçim çalışmalarından hazırlanan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ayrıca Evet Platformu tarafından düzenlenen “Kararım Evet” Kısa film yarışmasında dereceye giren eserler gazetecilerin beğenisine sunuldu.
 
BELKİ BİR YERLERDE EKSİKLİK OLDU
Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık burada yaptığı açıklamada, ‘’Yoğun bir referandum çalışması yaptık. Yüzde 70 hedef koyduk ancak %58 oy aldık. Darıca’da belediye başkanımızla, milletvekilermizle, partili arkadaşlarımızla iyi bir çalışma yürüttük. Başımızı yastığa rahat koyduk. Girilmedik ev bırakmadık. Belki bir yerlerde bir eksiklik oldu. Hedefimizi yakalayamadık, belki biz bu süreci anlatamadık. Farklı sebeplerden dolayı hayır diyen partililerimizde oldu. Darıca’da yapısal anlamda teşkilatımız büyük bir gayret gösterdik. 
 
MHP'LİLERE TEŞEKKÜR
MHP bizim yol arkadaşımızdı. İlçe başkanı Adem Emre Aygün’e teşekkür ediyorum. Bizlere büyük destek verdiler. Beraber güzel istişareler yaptık.  CHP’nin öyle bir itiraz dilekçesi var ki evet mührü kullanıldı diye itiraz etmiş. Ancak Darıca’da hiç evet mührü kullanılmadı. Yeter ki itiraz edelim modundalar. Evet seçimlerde daha yüksek bir beklentim vardı. Nakavt edemedik lakin kazandık'' dedi.
 
ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı konuşmada, ‘’Teşkilatımızla beraber ‘evet’ kampanyası çalışmalarını elimizden geleni yaptık. Yüzde 58 ile seçimi kazandık. Darıca’da çok güçlü bir anlamda HDP seçmeni var, yine kemikleşmiş bir şekilde CHP ve MHP parti var. Darıca, diğer ilçelere göre çok farklı bir yerde. Sonuç olarak hem ülkemizde hem Kocaeli’de hem de Darıca’da bu seçimin galibi biz olduk. Önemli olan kazanmaktır. 1 tane oyla bile kazansak o da bir galibiyettir. Demokrasinin gereği budur. Bütün siyasi partiler, bu saatten sonra ülkemiz nasıl kalkınır, nasıl büyür, bunun üzerinde ciddi çalışmalar yapıp, katkı sunmalıdır. 
 
EVET İLE HAYIR OYU VEREN DE BİZDENDİR
2019 yılında sistem tamamen devreye girecek. Ülkemiz hızlı kararlar alabilen, bölgesinde güçlü, dünyada güçlü olacak. Bu seçimin sonucunda herkes kazanmıştır. Hayır oyu veren de evet oyu veren de bizim vatandaşımız.  Burada siyasi partiler seçim kazanmadı, sistem değişikliği kazanmıştır. 2-3 koldan vatandaşımıza ulaşmaya çalıştık. 240 ev, 45 site, 56 dernek, 218 hasta ziyareti, 10 bin gence, Diriliş yürüyüşü ve konserimiz, kararımız evet konulu kısa film yarışması ve sürekli olarak esnaf ziyareti yaptık. Bu çalışmalarımız büyük ses getirdi. Bazı mahallelerde evet oyu çıkmadı bize. İlk yerel ve genel seçimlerde hayır çıkan sandıklardan bizlere oy gelecektir. Seçimden 3 gün önce bize gelen ankette Darıca’da %56 evet oyu çıkmıştı. Ancak yapılan seçimlerden sonra Darıca’da  %58 oy çıktı. 
 
BELEDİYE'NİN KASASINDAN TEK KURUŞ ÇIKMADI
''Seçimlerde belediyenin kasasından bir kuruş para harcanmamıştır. CHP’liler, Kendi iktidar oldukları belediyelerdeki harcamalarına baksınlar. Teşkilatımızla oluşturduğumuz bütçede toplam 300 bin lira civarında seçim masrafımız oldu. Eğer hayır oyu kullanan vatandaşlarımız, ben ikna olmadım, partim hayır dediği için hayır diyeceğim diyen vatandaşlarımızın bizim başımızın üstünde yeri var. Ancak Cumhurbaşkanı’na hakaret edip, dış güçlerin hayırına hayır diyenler varsa biz bunun karşısında olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi böyle bir eyalet sistemi çalışması yok. Türkiye bir ve bütündür. Parçalara bölünmesi asla söz konusu değildir. Seçimleri kazandığımız için çok mutluyuz'' dedi.