Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yurtdışından gelen 505 kişi Kocaeli'de karantinaya alındı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İngiltere ve Libya’dan gelen 443 Türk vatandaşı ile 62 Gemi Adamı, Kocaeli’deki yurtlarda karantinaya alındı

Yurtdışından gelen 505 kişi Kocaeli'de karantinaya alındı
22 Nisan 2020 - 13:51

Libya’dan gelen 101, İngiltere’den gelen 342 Türk Vatandaşı, İstanbul Havalimanı aktarmalı polis ekipleri eşliğinde Kocaeli’ne getirirlerek, sağlık kontrollerinin ardından önceden boşaltılmış ve dezenfekte edilmiş olan Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Kredi Yurtlar Kurumunun İzmit’teki yurtlarına yerleştirildi.

İzmit’teki Şerife Gelin Yurdu’nda 265 kişi, Gazi Süleyman Paşa Yurdu’nda 178 kişi ve ilimizde bulunan limanlara gelen gemilerden inen 62 Gemi Adamı olmak üzere toplamda 505 vatandaş, 14 gün süreyle karantina/ gözetim altına alındı.

Kocaeli Valilliği tarafından yapılan açıklamada, yurt binasında ve çevresinde gerekli önlemler titizlikle alındığı ifade edilirken, vatandaşların tüm ihtiyaçları Valiliğin koordinasyonuyla ilgili kurumların işbirliği içerisinde karşılandığı belirtildi. Yurtta kalan vatandaşlarımızın takiplerinin uzman sağlık personeli tarafından yapıldığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli sosyolog ve psikologları tarafından da destek hizmetinin sunulduğunun belirtildiği açıklamada,. ‘’ Yurt dışı temaslı vatandaşların 14 gün süreyle izole edilmesi ülkemizde tedbir amaçlı uygulanan bir zorunluluk olup, vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir.’’ denildi.