Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz: Kocaeli deniz ve denizci kenti

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Yavuz, deniz ve denizci kenti olan Kocaeli’nin, ülke için katma değer yaratmada çok önemli bir işlevi bulunduğunu söyledi.

Vali Yavuz: Kocaeli deniz ve denizci kenti
30 Haziran 2022 - 17:47
1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşıdığını, 96 yıldır da ülkemizde 1 Temmuz gününün “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlandığını hatırlatan Vali Yavuz, şu görüşlere yer verdi:

“Üç tarafı denizlerle çevrili,  İstanbul ve Çanakkale Boğazı gibi iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden konumunu, şüphesiz denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bugün uluslararası rekabete açık denizcilik sektörü, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkı yapmaktadır.

KOCAELİ’YE YATIRIM YAPMAK AVANTAJLI
Deniz ve denizci kenti olan Kocaeli, ülke için katma değer yaratmada çok önemli bir işlevi bulunmaktadır. Deniz ulaşımındaki imkânlardan dolayı yatırımcılara ilimizde yatırım yapmak avantajlı gelmektedir. Bu avantajlı konumu ile birlikte denizcilik sektörünün güçlenen altyapısı, modern limanları, tersaneleri ve büyüyen deniz ticareti filosuyla her geçen gün ülke ekonomisine katkısı artmaktadır.

 Bu duygu ve düşüncelerle hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Türk denizciliğinin gelişmesinde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize şükranlarımı sunuyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum