Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz; "Kocaeli'de olmaktan mutlu ve gururluyum"

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan Vali Seddar Yavuz 1 yılını değerlendirdi. Kocaeli’nin çok özel bir kent olduğuna vurgu yapan Yavuz, “Kocaeli’deki görevimin 1 yılını doldurmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum” dedi

Vali Yavuz; "Kocaeli'de olmaktan mutlu ve gururluyum"
19 Haziran 2021 - 13:40 - Güncelleme: 21 Haziran 2021 - 12:08
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 9 Haziran 2020’de Kocaeli Valiliğine atanan Vali Seddar Yavuz, ilimizde geçirdiği bir yıllık görevi süresini değerlendirdi. Vali Yavuz, pandemiden sosyal projelere, eğitimden asayişe, ilimizdeki yatırım ve hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı ve kurum müdürleri katıldı.

ONURLU VE MUTLUYUM
“Kocaeli’de göreve başladığım 18 Haziran 2020’den bu yana 1 yılı tamamlamanın onurunu ve mutluğunu yaşıyorum” diyen Seddar Yavuz şunları söyledi: “Geride bıraktığımız 1 yıl içerisinde; şehrimizde ortak aklı, istişare kültürünü ve birlikte yönetim anlayışını en güzel şekilde vermek suretiyle şehrimizin zaten var olan potansiyelini birlikte daha iyi noktalara ulaştırmak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle, üniversitelerimizle, odalarımızla, STK’larımızla, OSB’lerimizle işbirliği ve koordinasyon içerisinde gayretli bir çalışma ortaya koyduk.

SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
Covid-19 salgınıyla yoğun bir mücadele ortaya koyduk. Özellikle  sağlık çalışanlarımıza en büyük teşekkürü etmek istiyorum. Çünkü birçok insanın birçok ülkede yalnızlığa ve ölüme terk edildiği dünyada, sağlık çalışanlarımız büyük fedakarlık ile hastalarımızı tedavi etmiş, evlerine kadar ilaçlarını götürmüş ve bugün de seyyar olarak her tarafta aşı yapıyor hale gelmiş bulunmaktadırlar. Bugün itibariyle (18 Haziran Cuma) 915 bin 950 doz aşı yapıldığını söylemek isterim. İnanıyorum ki bu rakamı biraz daha yukarılara çekebiliriz. Demek ki sadece hastane yapmak, en modern sistemleri kurmak değil; hastanede kurumları, kuruluşları işletecek insanları da yetiştirmiş olmanın gururunu da hep beraber paylaşıyoruz.

‘AÇIK KAPI’ BAŞARISI
Bugüne kadar 3 bin 287 vatandaşımızı yurtlarda misafir ettik. Vefa Sosyal Destek Gruplarımız tarafından 647.318 talep yerine getirilmiştir. Ve yine 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup evde bakım ve sağlık hizmeti  757.577 kişimize kesintisiz yürütülmüştür. Sosyal medya üzerinden valiliğimize şu ana kadar ulaşan taleplerin %81’i olumlu neticelendirilmiştir. Bu dönem içerisinde 250 kurum, kuruluş ziyaretinde bulunduk ve yine Açık Kapı sistemi üzerinden müracaat eden 15 bin 331 başvurunun 15 bin 28’i neticelendirilerek iyi bir başarı elde edildiğini söyleyebilirim. 

GÖNÜLDEN GÖNÜLE PROJESİ
2004 yılından bu yana yürüttüğümüz ‘Gönülden Gönüle Projesi’ kapsamında yoğun bir çalışma ve mesai harcanmıştır. Kocaeli’de bir yılda eşimle birlikte 842 aileyi bu süre içerisinde bizzat evlerinde ziyaret ederek çeşitli sorunlarını çözmüş bulunuyoruz. Kaymakam arkadaşlarımızın ve eşlerinin büyük bir fedakarlık göstermeleriyle bugün itibariyle 4 bin 700 aileye ulaşmış bulunuyoruz. İnşallah kaymakamlarımızdan ve kıymetli eşlerinden aldığımız ışıkla, moralle bu yıl içerisinde 10 bin aileye ulaşabileceğimizi memnuniyetle değerlendiriyorum. Devletin imkanlarını kullanmak bir tarafa özel sektör kuruluşlarını da yine bu sistemin içerisine dâhil etmeye devam ediyoruz.

ÖNEM PROJESİ
Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında bugün itibariyle 25 bin çocuğumuzu tespit ettiğimizi ve 786 okulumuzda eğitim gören çocuklarımızla birlikte çok önemli faaliyetler yürüttüğümüzü söylemek isterim. Bugün itibariyle 10.748 çocuğumuzun 5 bin 197 hamisi bulunuyor. Bu süreçte özellikle pandemi nedeniyle çok üzerinde duramadığımız ama özellikle 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılında daha fazla üzerinde duracağımız çalışmalardan bir tanesi bu grup olacaktır. 50 bin civarında öğrencinin olabileceğini tahmin ediyorum.

DAYANIKSIZ OKULLAR YENİLENECEK
Öte yandan ilimizde yaklaşık 16 bin 316 tablet Büyükşehir Belediyemizin, OSB’lerimizin ve sanayi odalarımızın desteği sağlanarak çocuklarımıza ulaştırılmıştır. Eğitime çok ciddi yatırımlar yapılmış, çok kıymetli Milli Eğitim Müdürümüzle beraber yine hayırseverlerin de desteği alınmış ve önümüzdeki süreçte de hayırsever desteği ile birlikte eğitim kurumlarında iyileştirmeler yapılmaya devam edilecek, özellikle depreme dayanıksız olan binaların tamamını değiştireceğiz. Bu herhalde bu şehre verebileceğimiz en önemli müjdelerden bir tanesidir.

1 YILDA 1 TON EROİN
Emniyet ve jandarma teşkilatımızın dikkatli çalışmalarıyla birçok suç çeşidinde %50’ye yakın azalmalar olduğunu görüyoruz. Güvenlik tedbirlerinden taviz veremeyiz, güvenlik tedbirlerini en etkin şekilde almaya devam edeceğiz. Özellikle gençliğimizi, geleceğimizi karartan, zehirleyen alçak uyuşturucu çetelerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bir yılda bir tona yakın eroin, 4 ton üzerinde esrar maddesi bu şehirde ele geçirilmiş ve binlerce evladımızın hayatı kurtarılmıştır.

EN BÜYÜK SORUN  MÜSİLAJ
Şu anda yaşadığımız en büyük sorunlardan biri müsilaj konusudur. Kocaeli olarak; 111 bacayı kontrol eden sistemleri, hava kalitesini ölçen 13 yer istasyonumuzu, bütün vidanjörlerdeki çiplerimizi, bütün dere yataklarını anlık olarak takip edecek sistemlerimizi değerlendirdiğimizde, Marmara Bölgesi ve Türkiye’de çevre konusunda en ileri şehirlerden bir tanesiyiz. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Başkanlığında bir koordinasyon kurulu oluşturuldu. Bizler de Valiliğimizin koordinasyonunda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bununla ilgili İl Acil Eylem Planı hazırlığı da yine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor. Müsilaj sorununun tam olarak ortadan kaldırılabilmesi için özellikle evsel atıkların tamamının ileri biyolojik arıtmadan geçirilmesi gerekiyor.

OSB’LER İLE TOPLANTI OLACAK
Şehrimizdeki yaklaşık 1 milyon metreküp evsel ve sanayi atığın özellikle arıtılması konusunda iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Mevcut durumda 3 OSB’mizde ileri biyolojik arıtma var. Bu kapsamda OSB’lerimizle yakın bir zamanda bir toplantı geçekleştireceğiz. OSB’lerin süratle İleri Biyolojik Arıtma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çalışma yapacağız. Ve rahatlıkla söyleyebilirim ki OSB’lerimizin arıtması olmayan ya da fiziksel arıtıp deşarj ettiğimiz hiçbir yer yok Kocaeli’de. Türkiye’de halen problem olan sorunların büyük çoğunluğunun burada çözülmüş olduğunu da söyleyebilirim.

SIFIR ATIKTA BAŞARILIYIZ
Sizlerden beklentimiz ‘Sıfır Atık’ konusunun toplumun gündeminde sürekli tutulması, atıkların mutlaka ayrıştırılması ve çevre bilincinin oluşturulması gerekiyor. İnanıyorum ki Kocaeli her alandaki liderliğini Sıfır Atık konusunda da göstererek başarılarını sürdürecektir. Kocaeli bilim, sanayi ve teknoloji anlamında belirleyici ve diğer anlamda Türkiye’deki dış ticaret hacminin %19’nun bu havzada döndüğü bir kenttir. Yeşilin her tonunu barındıran mükemmel bir lokasyon, coğrafi konumu, limanları vb. dünyada böyle birkaç şehir bulabilmeniz herhalde kolay değildir. Hem lojistik, hem sanayi, hem ticaret, hem tarım, istihdam ve hem de turizmin merkezi olarak bu şehri tanımlamak ve anlamak gerekir. Bu yüzden göz bebeğimiz gibi bu şehre bakmak, bu şehirde yaşayan, faaliyette bulunan herkese yardımcı olmak temel vizyonumuzdur.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum