Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vaka sayısı en çok bu ilçelerde

Sanayinin yoğun olduğu ve genellikle Gebze, Darıca ve Dilovası' nda ikamet eden insanların yan yana çalıştığını bu nedenle de bir çalışanda virüsün ortaya çıkmasının bulaşı kolaylaştırdığını söyleyen Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, '' ​​​​​​​Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden bakıldığında Kocaeli genelinde vaka sayısının yoğunlaştığı ilçeler arasında fabrikalaşmanın yoğun olduğu Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca yer alıyor. '' dedi

Vaka sayısı en çok bu ilçelerde
02 Eylül 2020 - 16:07

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman’a göre Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan resmi günlük verilere bakıldığında bir başarı söz konusu ama açıklanan verilerin ne kadar doğru olduğu konusunda bütün tabip odalarının şüpheleri var. Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan verilerin tabip odalarının verileriyle eşleşmediğinin altını çizen Ardaman, “Bizim karşılaştığımız vaka sayılarında ciddi artış söz konusu. Yaptığımız incelemelere göre vaka sayılarının daha fazla olması gerekiyor. Özellikle bayram sonrasında ciddi miktarda artış var. Sadece bir doktor günlük olarak 7-8 vaka tanısıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun yansımalarının daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece bize verilen rakamlar neyse onu biliyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÖLEN ÖLÜR, KALAN SAĞLAR BİZİMDİR VAZİYETİNE DÖNDÜ”
Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden bakıldığında Kocaeli genelinde vaka sayısının yoğunlaştığı ilçeler arasında fabrikalaşmanın yoğun olduğu Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca yer alıyor. Bütün dünyada önceliğin sağlık değil, ekonomi olduğuna dikkat çeken Ardaman, “Fabrikalarda insanlar yan yana çalışıyor, dolayısıyla bir çalışanda virüsün ortaya çıkması bulaşı kolaylaştırıyor. Çalışma sırasında sosyal izolasyona çok dikkat edilemediği için vaka sayılarının artması çok doğal. Bütün dünyada öncelik ekonomi olmuş vaziyette, ilk başlarda korona virüsü ortaya çıktığında hemen hemen bütün ülkelerde çalışma durduruldu. Hiçbir yere turistik bir ziyaret yapılamadı. Hatta uçaklar iptal edildi ama gelinen bu noktada, artık bütün turizm açılmış vaziyette fabrikalar çalışıyor vaziyette tüm dünyada böyle. Bir bakıma ‘Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir’ vaziyetine döndü” şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARA TEST VAR SAĞLIKÇILARA YOK
Kocaeli’de ve tüm Türkiye’de görev yapan sağlık çalışanlarına ciddi bir şüpheli temas dışında çok ender korona virüsü testi yapıldığını ve sağlık çalışanlarının yıpranmış bir vaziyette olduğunu belirten Ardaman, “İnsanlar evlerinde kaldığı sürede hekimler ve sağlık çalışanları ciddi bir çalışma ortamına girdiler. Giydikleri koruyucu tulumlarla ter içinde kalan çalışanların yaşadıkları zorlukları yalnızca izolasyona tabii tutulan kişiler anlayabiliyor. Doktorların halini görmeyen kişiler durumun ciddiyetini pek anlayamıyorlar. Konuştuğumuz sağlık çalışanları artık bu durumdan sıkıldı ‘insanlar rahat gezsinler diye bizler hasta oluyoruz’ demeye başladılar. Hastalarla karşılaşmayan futbolculara bile haftada iki defa test yapıyorsunuz, ama sağlık çalışanlarına yapmıyorsunuz, bu durum çok tezat. İstifa etme yönünde karar alıp, hekimliği bırakmak isteyen çok kişi var” dedi.

“SIKI TEDBİRLERE BAŞVURULABİLİR”
Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ikinci dalganın yaşanmasını beklediklerini, bu yüzden de pandemi sürecinin başındaki gibi ciddi ve katı tedbirlere tekrar ihtiyaç olduğunu belirten Ardaman, “Sonbaharla birlikte grip döneminin başlaması insanların bağışıklık sistemlerine zarar verecek, dolayısıyla hastalığa yakalanma ve hastalığı ağır atlatma riskleri çok fazla olacak. Bu nedenle tekrar sokağa çıkma kısıtlaması gibi sıkı tedbirlere başvurulabilir” açıklamasında bulundu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum