Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Toplu ulaşıma yüzde 25 zam talebi!

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, hafta içi çarşamba günü yapılan UKOME toplantısında zam talebini içeren dilekçeyi verdi. UKOME gündemine alınan talepte oda, toplu taşıma ücretlerinin tamamına yüzde 25 zam istedi.

Toplu ulaşıma yüzde 25 zam talebi!
23 Ekim 2021 - 11:32
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Kurulu (UKOME) toplantısı çarşamba günü belediye binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Genel Sekreter Balamir Gündoğdu başkanlığında yapılan toplantıda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından talep edilen ulaşım zammı gündeme alındı. Zamla ilgili talebin aralık ayında yapılacak olan UKOME toplantısında karara bağlanması bekleniyor. Zam için Kocaeli Üniversitesi'nden rapor talep edilecek.

ARALIKTA GÖRÜŞÜLECEK
UKOME toplantısında 42 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Kurul, okul servisi olarak kullanılan işçi servisleri için yeni bir belge alınmasını karara bağlarken; aynı zamanda diyaliz hastalarını taşıyan servisler için de önemli bir karar aldı. Servis araçlarının girişlerinin yasak olduğu tüm sokaklara diyaliz hastası taşıyan araçların girmesine izin verildi. Toplantıda aynı zamanda gelen talepler de değerlendirilerek gündeme alındı. Gündeme alınan ve aralık ayında yapılması planlanan UKOME toplantısında karara bağlanacak olan zam talepleri de belli oldu.

OCAK AYINDA GEÇERLİ OLACAK
Geçtiğimiz yıl kasım ayında karara bağlanan ve 1 Ocak’ta geçerli olan ulaşım zammının ardından Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası yine Ocak 2022’de geçerli olacak şekilde zam talebinde bulundu. UKOME toplantısına sunulan zam talebi gündeme alındı. Oda tüm ulaşım hatlarında ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam istedi. Toplu taşıma için talep edilen zam dışında parkomat, kapalı ve açık otopark ücretlerine de zam talep edildiği öğrenildi.

ULAŞIM ÜCRETİ 4 LİRAYI GEÇECEK
Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan ve 1 Ocak 2021’de başlayan ulaşım zammı ile şehiriçi toplu taşıma ücretleri 3 lira 50 kuruş, öğrenci ücretleri 50 kuruşu belediyeden almak üzere 1 lira 75 kuruş, indirimli binişler ise 2 lira 55 kuruşa çıkartıldı. Odanın bu yıl talep ettiği yüzde 25 oranındaki zamla birlikte bu ücretlerin 4 lira 40 kuruşa çıkması bekleniyor. Ancak üniversite tarafından ulaşım ile ilgili hazırlanacak rapor ve UKOME komisyonlarının toplantısında bu talebin daha aşağıda gerçekleşmesi ve ulaşım ücretinin 4 lira civarında karara bağlanması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum