Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan'dan işçilere destek ziyareti

Kullar bölgesinde bulunan Kartonsan fabrikasında 16 gündür süren grev devam ediyor. CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Tahsin Tarhan, Başiskele ve Kartepe ilçe başkanlarıyla birlikte Kartonsan işçilerini ziyaret etti. Sendika temsilcileriyle ve işçilerle görüşen Tarhan, “Bu fabrikada, 8 bin 500 TL olan asgari ücretin altında çalışan emekçilerimiz var” dedi.

Tarhan'dan işçilere destek ziyareti
07 Ocak 2023 - 12:03
Başiskele’de kurulu bulunan ve Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan’da TİS görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından 22 Aralık itibariyle işçiler greve çıkmıştı. Grevlerinin 16’ncı gününde olan Kartonsan işçilerine destek ziyaretleri de sürüyor. Önceki gün de CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Tahsin Tarhan, Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk ve bazı yöneticilerle birlikte grevdeki çalışanları ziyaret etti. CHP Heyeti, Kartonsan işçileri tarafından sloganlarla karşılandı.

“ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÇALIŞAN VAR”
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Tahsin Tarhan, sendika temsilcileri ve çalışanlarla grev çadırında bir araya geldi. Burada konuşan Tarhan, “Kartonsan emekçileri soğuk bir kış günü anayasal haklarını kullanarak greve gitmişler ve Türkiye’ye sesini duyurmaya çalışıyorlar. Asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu bir dönemde 8 bin 500 TL’nin altında çalışan emekçilerimiz var bu fabrikada. Sadece emeklerinin karşılığını almak için bu soğuk kış günü burada direniyorlar. Bugün enflasyonun yüzde 200 olduğu dönemde istedikleri zamma baktığımız zaman enflasyonun altında. Hala işveren gelip sendikayla masaya oturup çözüm üretmiyor. Onun için bizler de emekçi kardeşlerimizle birlikte bugün buradayız” ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”
Tarhan’ın konuşmasından sonra söz alan işyeri baş temsilcisi Mustafa Gürel, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin ve parti yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “22 Aralık sabah 08.00 itibariyle başlamış olduğumuz grevin bugün 16’ncı günü. Sayın vekilimiz ziyaretimize geldi. Ayağına sağlık, teşekkür ediyoruz. Hep birlikte direne direnen kazanacağız” diye konuştu. İşçilerin örgütlü olduğu Selüloz İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Murat Yürük ise konuşmasında, “Selüloz İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı olarak sayın vekilime ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. Bizi onurlandırdılar. Buraya gelen herkes bizim için çok değerli. Vekilim sesimizi Ankara’da duyurmak için çaba göstereceğini söyledi. Bizim bir defterimiz var. Buraya gelenleri kaydettiğimiz gibi gelmeyenleri de kaydediyoruz bunu da herkes böyle bilsin” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum